Hírek

2017.01.22. 21:30

Zaklatásért ítélték el

Zirc, Veszprém – Trágár szavakkal szidalmazta és megfenyegette volt feleségét egy férfi, tettéért több mint egy év börtönbüntetésre ítélték.

Marton Attila

A hatvanéves, Zirc közeli településen élő V. Zoltán nem először került a hatóság látókörébe, a korábban erőszakos közösülésért és más bűncselekmények miatt is büntetett férfi 2014 végén került feltételes szabadlábra. Tavalyelőtt júliusban egyik este részegen tért haza. Minden előzmény és indok nélkül berontott a vele egy háztartásban élő volt feleségéhez, akit trágár szavakkal szidalmazott és fenyegetett.

A férfi többek között azt mondta a volt feleségének, a börtönben azt tanácsolták neki, ha kiszabadul, vágja el az ilyen asszony torkát . A nő megijedt a fenyegetéstől, és lányát, majd a rendőrséget hívta. A vádlott nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, azt állította, nem fenyegette a nőt, bár azt nem tagadta, hogy ittas lett volna az esemény idején.

Az elsőfokon eljáró Zirci Járásbíróság zaklatás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akire visszaesőként egy év két hónap börtönbüntetést szabott ki. Az ügyész tudomásul vette a határozatot, a vádlott felmentést kért. A Veszprémi Törvényszék helybenhagyta az ítéletet, amely így jog-erős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!