Hírek

2017.01.22. 11:25

Felvételiztek a nyolcadikosok

Veszprém – A középiskolába készülő diákok szombaton írták a központi írásbeli felvételit.

Balla Emőke

A nyolcadikosok elsőként magyarból vizsgáztak, ahol nyelvtani ismereteikről, helyesírásukról adtak számot, egy rövid fogalmazást kellett írniuk, majd a matematika felvételin számolási és logikai tudásukat tesztelték. A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez a diákok segédeszközt nem használhattak, a matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközöket (vonalzó, körző, szögmérő) igen.

A VSZC Ipari Szakgimnáziumában 280-an felvételiztek Fotó: Pesthy Márton

Az írásbeli vizsga kiértékelt dolgozatait a vizsgázó és szülője az iskola képviselőjének jelenlétében, az igazgató által meghatározott helyen és időben megtekintheti, azokról kézzel vagy elektronikus úton másolatot készíthet, és kizárólag a hivatalos javítási értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén az értékelésre észrevételt tehet.

A diákok maguk dönthették el, melyik középiskolában írták a felvételit, nem feltétlenül abban az intézményben, ahova továbbtanulni készülnek. A Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziumában 280 felvételizett. Irányi László igazgató azt mondta, bízik benne, hogy lesznek olyanok, akik bár nem iskolájukban írták a felvételit, mégis oda jelentkeznek majd továbbtanulni. A szombaton írt, a javítókulccsal javított dolgozatokat csütörtökön lehet megtekinteni.

Az igazgató hozzátette: a diákoknak a mostani az első komoly megmérettetése, vannak, akik a stresszhelyzetben nem tudják tudásuk legjavát nyújtani, a stressz a teljesítményt lefelé húzza. A legtöbb tanuló azonban sikeresen teljesíti a felvételi vizsgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!