Hírek

2017.05.18. 18:15

Felújítják az amfiteátrumot - Varázserdőt is kialakítanak a területen

ALSÓÖRS Az önkormányzat több uniós pályázatot is benyújtott, bízva azok sikerességében. Nemrégiben jött a jó hír a Magyar Államkincstártól, hogy az amfiteátrum és környékének pályázati anyagát pozitívan bírálták el, így a fejlesztésre 254 millió forintot nyert el a település 100 százalékos támogatással, melyhez a testület 20 millió forintos pluszforrást biztosít.

Szendi Péter

- Mindezek által egy Varázserdőprojektet tudunk megvalósítani a kőszínháznál, amely Alsóörs turisztikai vonzerejét növeli. Szeretném megköszönni minden egyes döntéshozónak, a Magyar Kormánynak és a Veszprém Megyei Közgyűlésnek, hogy ezt a jelentős beruházást támogatták. Úgy gondolom, hogy jó helyre kerül ez a forrás, hiszen évek óta dédelgetett álmunk, hogy az amfiteátrumot és annak környékét rendbe hozzuk, mert bizony az idő vasfoga mindezt kikezdte - újságolta örömmel Hebling Zsolt polgármester megnyert beadványukat.

De nemcsak a színpaddal ellátott kőszínház újul meg, hanem annak környezete is. Az önkormányzat tulajdonában lévő területen egy családi kirándulóhelyet alakítanak ki többfunkciós turisztikai központtal. Megépül egy fogadóépület vizesblokkokkal és egy fedett játszóház is. A projekt legkülönlegesebb eleme a Varázserdő, mely a környezet és korszerű informatikai eszközök aktív bevonásával interaktív, játékos szórakozási lehetőséget nyújt a családok számára. Természetesen a fő motívum a helyi értéktárat képviselő vöröskő sem maradhat el: egy olyan óriási installációt építenek, amely a Fehérlófiából a Kőmorzsoló alakját idézi. A polgármester elmondta, hogy a projekt megvalósulása esetén is megmarad az a tanösvény, amelyet a nemzeti park munkatársaival közösen, a Bakony-Balaton Geopark keretén belül létesítettek.

Hebling Zsolt polgármester a 17 évvel ezelőtt épült kőszínháznál, melyet az idő vasfoga már kikezdett. Nemrégiben jött a jó hír a Magyar Államkincstártól, hogy az amfiteátrum és környékének fejlesztésére 254 millió forintot nyert el a település 100 százalékos támogatással, melyhez a testület 20 millió forintos pluszforrást biztosít Fotó: Szendi Péter

Nemrégiben befejeződött az Endrődi Sándor utca mentén a járdaépítés, melynek első üteme tavalyelőtt kezdődött meg. Akkor a községháza mellé parkolót építettek, és felújították a település legfrekventáltabb utcáján a jár-da egy szakaszát, egészen a postáig.

A Belügyminisztérium támogatásával 20 millió forintot nyert el az alsóörsi önkormányzat, mivel annak idején ők nem vettek részt az adósságkonszolidációban. Mintegy 800 méter hosszban teljesen megszépült a 71-es útig a járdaszakasz.

Látványtervek

Így nyáron, akik a strandra mennek, impozáns térkővel lerakott járdán gyalogolhatnak. A munkálatok augusztus 20. után előreláthatólag folytatódnak, a pályázatot benyújtották, eredményes elbírálás után az Endrődi Sándor utca teljes járdaszakasza megújul.

A sportcsarnokban javában zajlanak a munkálatok. A parkettát - csakúgy, mint az Eötvös Károly Művelődési Házban - teljesen felújították. A vizesblokkok rekonstrukciója is megtörténik, illetve vásárolnak új kondigépeket, ezzel is sportolásra ösztönözve a helyi lakosokat és nyaralótulajdonosokat.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!