Hírek

2016.08.30. 15:54

Feloldják a horgászati tilalmat a Marcalon

Olvasónk jelzése szerint szennyeződés került a Marcal folyóba, ahol horgászati tilalmat léptettek érvénybe. Ezzel kapcsolatos kérdéseinkkel felkerestük a Veszprém Megyei Kormányhivatalt.

Polgár Bettina

A kormányhivatal tájékoztatása szerint bejelentés, majd az azt követő helyszíni szemle alapján a Marcal folyón tapasztalt halpusztulás miatt a folyónak a Veszprém Megyei Kormányhivatal illetékességi szakaszán augusztus 4-től – a halgazdálkodásra jogosult halmentési tevékenységének kivételével – teljes horgászati és halfogási tilalmat rendelt el a halgazdálkodási hatóság. Ezt a tilalmat azonban szeptember elsejével feloldják.

Fotó: Polgár Tibor

A Veszprém Megyei Kormányhivataltól a szennyeződés észlelése kapcsán megtudtuk, a halgazdálkodási hatóság képviselői – a Marcal folyó Megyer település és a 8. számú főút közötti szakaszán – több helyen tapasztaltak elsősorban ivadék és kisméretű halakat érintő elhullást, továbbá észlelték, hogy a víz kellemetlen, bűzös szagú.

Kérdésünkre, miszerint beazonosítható-e, milyen szennyeződés került a vízbe, és az honnan, milyen úton jutott a Marcalba, illetve a szennyező anyag milyen hatással volt a folyó élővilágára, azt a választ kaptuk, hogy a kérdést a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!