Hírek

2017.03.03. 08:40

Felmentették a sümegi pszichiáter-ideggyógyászt

Sümeg – Elutasította az orvosi kamara a pszichiáter-ideggyógyász elleni panaszt – tájékoztatta lapunkat Szijártó István, a Medunipsicho Bt. tulajdonosa.

Penk Tímea

Korábban többször beszámoltunk arról, hogy a Sümegi Kistérségi Egészségügyi Szolgálat Kft. tavaly augusztusban azonnali hatállyal felbontotta a szerződést a Medunipsicho Bt.-vel, amelynek a munkatársa, Sz. Mária neurológiai, valamint pszichiátriai szakrendelést és gondozást látott el. Az aznap megjelent betegek egy része ellátatlan maradt, a többiek más település rendelésére utaztak. A főorvosnő férje, Szijártó István háziorvos működteti a céget.

– A napokban érkezett meg a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Veszprém Megyei Területi Etikai Bizottságának a határozata, amely megállapítja, hogy Sz. Mária nem követett el etikai vétséget – mondta a cégvezető, aki egyébként felháborítónak tartja, hogy a sümegi szakrendelőt működtető kft. etikai vétség elkövetésével vádolta a feleségét. A kamara döntése egyelőre nem jogerős. A MOK-határozat indokolása szerint Sz. Mária az ellene felhozott magatartási szabályokat nem sértette meg, nem volt vétkes. Az etikai bizottság azt állapította meg, hogy a kialakult helyzet megelőzhető lett volna, ha a szakrendelő időben értesíti a betegeket, vagy a felmondás napján maga tájékoztatja a rendelésen megjelent pácienseket. Szijártó István hozzátette: nem csupán ez az egy panasz érkezett, a bt. és vezetője, valamint Sz. Mária ellen, de egyik sem volt megalapozott.

 

Kapcsolódó cikkek:

https://veol.hu/sumeg/mi-a-beteg-erdeke-valtozas-a-sumegi-neurologiai-valamint-pszichiatriai-szakellatasban-es-gondozasban-1787413" target="_blank"

https://veol.hu/sumeg/elgurult-a-gyogyszer-nem-volt-szakrendeles-sumegen-1787183" target="_blank"

https://veol.hu/sumeg/idegorlo-kerdesek-sumegen-a-szolgaltato-vezetoje-szerint-a-betegellatast-biztositani-kell-1787790" target="_blank"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!