Hírek

2016.09.28. 15:56

Feljelentette magát

Devecser - Saját magam ellen tettem feljelenést, mert nem volt írásban megerősített jogalapom arra, hogy a meggyeserdei területen felújításokat és átalakításokat végezzek – mondta Kara László.

Penk Tímea

A devecseri származású, félig roma jogász-író fiatalember Budapestről érkezett szülővárosába azért, hogy a képviselő-testület jóváhagyja az általa végzett félmillió forint értékű állagmegőrző, értéknövelő munkálatokat. Mivel az ülésen vita alakult ki Kara László és Kozma György között, a napirendi pontot nem tárgyalták a képviselők. Ekkor Kara László a rendőrségre ment.

Fotó: Balogh Ákos Alex

- Feljelentést tettem magam ellen rongálás miatt. A testületi ülés határozatképes volt, mégsem tárgyaltak az engem érintő napirendi pontról, amikor ezért utaztam betegen több száz kilométert – számolt be Kara László. Elmondta, hogy a meggyeserdei munkálatokhoz szóbeli hozzájárulást kapott. Szórakozóhelyet, irodalmi és kulturális összejöveteleket tervezett oda.

- Augusztus végén is itt voltam, akkor pont az én napirendi pontom előtt álltak fel a képviselők. Még két ülés volt azóta, és ez már a negyedik alakalom, hogy nem tudták megtárgyalni a témát. Ezek után nehezen hiszem el, hogy nem ellenem irányulnak a történtek – mondta a jogász-író, aki szeretné, ha Devecsernek lenne egy színvonalas kulturális élete.

Fotó: Balogh Ákos Alex

- Elkezdtem valamit, de ha ez most abbamarad, akkor a tető be fog szakadni, a csövek szétfagynak és egyéb károk keletkeznek – számolt be Kara László. Mivel írásbeli felhatalmazás nélkül végezte el a munkálatokat, úgy gondolta, hogy a rongálás tényét vizsgálják ki a nyomozó hatóságok. A fiatalember az önmaga ellent tett feljelentéssel visszament a képviselő-testületi ülésre, amely ekkor félbeszakadt. Ezúttal sem sikerült alpolgármestert választani, valamint több napirendi pontot megvitatni, így a helyi újság főszerkesztői pályázatát elbírálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!