Hírek

2017.04.18. 10:09

Felforgatják Veszprémet! - Egy új VEN várja idén a várost

Veszprém – Az egyetemre egy képesítés megszerzéséért jönnek az emberek, de az egyetemi élet nemcsak ebből áll, a fiatalok itt közösséget is építenek – mondta el Ovádi Péter önkormányzati képviselő, a XXVII. Veszprémi Egyetemi Napok fővédnöke az esemény keddi sajtótájékoztatóján.

Leitner Vera

– Ez a legnagyobb közösségkovácsoló erő a Pannon Egyetemen, s nemcsak az egyetem hallgatói számára, hanem Veszprém város fiataljai és az egyetemi hallgatók között is. Örülök annak, hogy a város önkormányzatának cégei is kivették a részüket a szervezésből, így a VKSZ Zrt. és a Veszprémi Programiroda Kft. is nagy segítségére volt a rendezvénynek.

Fotó: Penovác Károly

– Egy nappal hosszabb lesz a VEN programja, mint korábban, valamint a korábbi évekhez képest nem öt, hanem négy csapat alkotja a rendezvény gerincét, ez a hallgatói létszám változásából és a szakok étalakulásából fakad. A csapatok önálló napokon fognak bemutatkozni a közönségnek keddtől péntekig, valamint az egyetemi napok eredményhirdetése és a diákrektor beiktatása visszakerült a B épület aulájába, méltó helyszínt adva a gálaműsornak – ismertette a XXVII.

Fotó: Penovác Károly

VEN-t érintő változásokat Balassa Gergő főszervező. Mint elmondta, különböző rétegeket próbáltak megszólítani, ennek eredménye az április 28-ra tervezett VEN Junior program is, mely a környék középiskolásait várja izgalmas programokkal, előadásokkal, sorversennyel, nyereményjátékokkal.

Fotó: Penovác Károly

Az április 24–30. tartó rendezvényen a VENtarktisz, a VENdetta, a KaraVEN és a VENderland elnevezésű csapatok jelöltjei csapnak össze a diákrektori címért, s a győzelem érdekében rövidfilmekkel, előadásokkal, táncokkal készülnek a közönség számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!