Hírek

2016.07.22. 13:12

Felejthetetlen táborozás Vinyén

Pápa, Vinye - Felejthetetlen napokat töltöttek a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kisdiákjai Vinyén egy erdei táborban.

Polgár Bettina

A táborba hét pedagógus vezetésével a Munkácsy iskola hatvan, főleg második, harmadik, illetve néhány negyedik osztályos tanulója látogatott el. A jó levegő, a vadregényes táj, és a gazdag, színes programok garantálták, hogy mindenki jól érezze magát.

A fiatalok rengeteg élménnyel gazdagodtak a tábor során Fotó: Munkácsy iskola

A táborozóknak az időjárás is kedvezett: naphosszat a szabadban, a természetben tarthatták különféle programjaikat. Kézműves foglalkozás keretében pólót batikoltak, hűtőmágnest, falidíszt, és karkötőt készítettek, de emellett tábornyitó diszkót, tábori olimpiát, valamint kincsvadászatot is rendeztek a fiatalok örömére.

Természetesen a túrázás sem hiányozhatott a programból. A táborozók a vinyei vasútállomásról Porvára vonatoztak. A gyermekek már a vonatból láthattak a túraútvonalat, és a Cuha-patak festői völgyében sétáltak vissza a táborba. A kisdiákok útközben hatalmas lelkesedéssel fedezték fel a természet szépségeit, megfigyelték a különböző nyomokat, ismerkedtek a növényekkel. A nagy melegben jóleső felfrissülést nyújtott a gázlókon való átkelés. A gyalogláshoz kevésbé szokott gyerekeknek nem kis kihívást jelentett a távolság leküzdése, a túra teljesítését követően azonban minden résztvevő Turista Emlékérmet kapott. Emellett jutalmul tábori fityingekkel is gazdagodtak a fiatalok, melyeket apró ajándéktárgyakra, édességekre válthattak. A többnapos tábor végül diszkóval zárult.

Kissé fáradtan, de élményekben bővelkedve tértek haza a gyermekek, akik a táborban készült fényképeket később DVD lemezen is megkapták emlékül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!