Hírek

2016.09.09. 07:04

Fejszével, kalapáccsal támadt ismerősére, végül az autójába hajtott

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 25 éves férfival szemben, aki 2015 novemberében vitájuk során ismerősét megütötte, fejszével, kalapáccsal hadonászva támadt rá, majd egy motoros fűrész elindításával próbálkozott, végül gépkocsijával a sértett autójába hajtott.

A vádirat szerint az elkövető személygépkocsijával anyagi káros balesetet szenvedett, és a tulajdonos engedélyével az egyik Balaton-környéki falu házának udvarára parkolt. A vádlott ezt követően a helyszínre hívta ismerősét, aki rövid időn belül meg is érkezett, azonban számon kérte az elkövetőt, hogy miért hívta oda, mivel útközben maga is – a vádlotténál nagyobb – anyagi kárral járó balesetet szenvedett.

Az elkövető ismerősével ezek után szóváltásba került, majd többször megütötte a sértettet, aki védekezésül visszaütött.

Az elkövető támadó magatartásával ezután sem hagyott fel, és egy, az udvaron talált fejszével hadonászva ismerőse felé ütött, őt el is találta, sérülést azonban nem okozott. A sértett kicsavarta a férfi kezéből a fejszét, aki ekkor már egy nehéz kalapácsot vett magához, s azzal indult a sértett felé, aki ezt az eszközt is kivette a kezéből.

Több ütésváltást követően a vádlott az udvaron lévő garázsba ment, ahol egy motoros fűrészt próbált beindítani, de az rövid idő után leállt, az ingatlan tulajdonosa pedig közbelépett, és a gépet elvette tőle.

A férfi ezt követően a már megrongálódott személygépkocsijába ült, és teljes gázzal belehajtott ismerőse szintén sérült járművébe, majd elhajtott a helyszínről. A sértett gépkocsijában keletkezett kárt végül a vádlott édesapja javíttatta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!