Hírek

2016.02.10. 09:59

Februárban is robbantgatnak még a hollandok a megyében

Folytatódó külföldi gyakorlatra, katonai járművek megnövekedett forgalmára és nagy zajhatással járó tűzszerészeti tevékenységre is számíthatnak februárban a lőterek környékén élők.

Szabó Péter Dániel

A megyénk lő- és gyakorlótereit kezelő és üzemeltető MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) hivatalos értesítője szerint egészen február 22-ig tart a Holland Királyi Haderő sok vitát kiváltott gyakorlata, amelynek keretében kis és közepes zajhatású gyakorlatozásra számíthatunk Veszprém és Várpalota térségében. Utóbbi helyen, a csörlőházi lőtéren időszakos forgalomkorlátozások is lehetnek a Várpalotát Téssel összekötő műúton. Részben jó hír, hogy a holland gyakorlat jelentősebb mozzanatai már véget értek, az elkövetkező hetekben a csapatok visszacsoportosítása és az újmajori bázis elhagyása lesz napirenden.

Februárban véget ér a holland királyi haderő gyakorlata, hazatérnek a 43. Gépesített Dandár katonái
Fotó: 43. Gépesített Dandár

Ami a továbbiakat illeti, az MH BHK tájékoztatása szerint február 11-én, 18-án és 25-én nagy zajhatással járó tűzszerészeti tevékenységgel kell számolnunk a „0” ponti szektor (Hajmáskér, Gyulafirátót) környékén. Február 17-én és 18-án repülőgépekkel végeznek majd teherdobási gyakorlatot a katonák, a kis zajhatással járó feladat az Öskü–Hajmáskér–Gyulafirátót–Veszprém térségében élőket érintheti.

Oszlánszki Béla alezredes, az MH BHK megbízott parancsnoka kiemelte, a korábban a lőterekre kiadott belépési engedélyek a gyakorlatok, lövészetek, katonai tevékenységek ideje alatt nem érvényesek, az érintett időszakban az áthaladás tilos és életveszélyes.

Kapcsolódó anyagok:

Tankok dübörgése verte fel a falu csendjét

Életveszélyes a Várvölgy?

Holland gyakorlat – A robbantás mellett ma már éleslövészet és útlezárás is várható

Napi másfél millióért ''élvezhetjük'' a háborús hangulatot

A holland királyi haderő testközelből

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!