Hírek

2017.02.18. 20:27

Farsangi mulatság Márkón

A rendezvényt mindig nagyon várják, és készülnek is rá a helyiek. A végén általában lelkesen, a szervezők munkáját megköszönve távoznak, mert jól érezték magukat.

Molnár Sándor

Farsangi és téltemető mulatságot rendeztek szombaton a település Kulturális Központjában. A programok sorát Rosta Géza interaktív zenés műsora nyitotta meg, majd jelmezverseny következett a kicsiknek. Nagyon kreatív, kedves és vicces jelmezekkel lepték meg a közönséget a színpadra lépők. Eljött Márkóra Amerika kapitány, Minyon, Csingiling, Dorothy és a madárijesztő, de láthattak spanyol táncost, seriffet, gésákat vagy sast is az érdeklődők. A zsűri döntése alapján a háromfejű sárkány nyerte meg az idei versenyt, majd tombolasorsolás és vidám ügyességi vetélkedőn vettek részt az apróságok és szüleik.

– Az óvodás és alsótagozatos gyerekeket vártuk elsősorban a rendezvényre, de mint látható elég sokan vannak itt nagyobbak is. Ők korábban még résztvevők voltak, most pedig maguktól jöttek, és  lelkesen segítenek mindenben. Ez nagy öröm, mert beérik a korábbi évek munkája – mondta Polányiné Lénárt Katalin művelődésszervező.

A farsangi mulatság résztvevőit szendvicsekkel, édességekkel és innivalóval várták a házigazdák, de a szülők is hoztak magukkal finom süteményeket, amiket aztán a gyerekek örömmel elcsipegettek.

Sötétedés után Téltemetővel folytatódtak a programok – volt zöldágjárás, kiszebáb égetés és más téli népszokások a Márkói Cserdülő Néptáncegyüttes gyermektáncosainak közreműködésével, Szabó Sándor „Sanci” vezetésével. A rendezvény táncházzal zárult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!