Hírek

2017.06.28. 17:35

Falunap főzőversennyel Lesencetomajon - Összekovácsolja a település lakóit a közösségi program

LESENCETOMAJ - A falunapon köszönte meg Mészáros László polgármester mindazok társadalmi munkáját, akik részt vettek a művelődési ház belső felújításában.

Tóth B. Zsuzsa

A házban idén a helyi lakosok sorkatonai szolgálatát megörökítő portréiból rendeztek kiállítást, az udvaron pedig a 8. harckocsiezred fiatal hagyományőrzői szovjet második világháborús és a néphadsereg korabeli eszközeit, fegyvereit, felszereléseit mutatta be az érdeklődők minden korosztályának egy géppuskafészekben.

A helyi gyermek citerás csoport Lázár István vezetésével mutatkozott be
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Délután a gyerekeket légvár, pónilovaglás, arcfestő, csillámtetováló és lufibohóc várta, közben több mint húszan adtak vért. A falubelieket összehozó főzőversenyen remekeltek az összetartó baráti körök, jókedvű fiatalok, ácsok, lelkes amatőrök. Főztek gazdag slambucot marhalábszárral, gombával, pörköltet őzből, vaddisznóból, kecskéből, marhából, az egyik bográcsban pedig csülkös-körmös bableves rotyogott a nyugdíjasok jóvoltából.

A kulturális műsorban felléptek a helyi iskolások táncaikkal, bemutatkozott a lelkes gyerekek fél éve alakult citerás csoportja és példaképeik, a felnőtt citerások. Palotás Ágnes és Kovács Szilárd operett- és musicalrészleteket énekelt, majd a sztárvendég Dömötör Balázs szórakoztatta a vendégeket az esti mulatság előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!