Hírek

2017.06.22. 18:50

Faképnél hagyták a hibás blokkal?

VESZPRÉM Nem a pénz bánt, hanem a helyzet! Egy hétköznapi vásárlás során lekezeltek, pedig rendszeres vásárlója vagyok az üzletnek - mesélte egy közel nyolcvanéves asszony.

Penk Tímea

Olvasónk tanulságos történetként mesélte el, hogyan járt az egyik veszprémi boltban.

- Nem lehet mindenre felkészülni, és jobban oda kell figyelni - hangsúlyozta a vásárló, aki 2040 forintért vásárolt. Állítása szerint egy ötezrest adott át és negyven forintot apróban. Amikor visszakapott 2010 forintot, szólt, hogy neki nem ennyi jár, hanem kereken háromezer.

- Erre a pénztáros azt mondta, hogy nem szokta elütni az összeget, már pedig a blokkon 5040 forint helyett 4050 forint átadott pénz áll. A főnök pénztárzárást rendelt el, amely tíz forint hiányt mutatott. Mivel a pénztáros nem emlékezett arra, hogy mekkora összeget adtam át, fogták magukat, elmentek, és engem szó nélkül ott hagytak - mondta az asszony, akit nagyon felbosszantott az eset. Nem hagyták nyugodni a történtek, később visszament a boltba. Ekkor egy másik főnök dolgozott, de ő is ugyanazt mondta: mivel a pénztárzárás többletet nem mutatott, nem tudják visszaadni az ezrest.

A vásárló úgy érzi, méltatlanul bántak vele, és semmi logika sincs abban, hogy ő 4050 forintot adjon át, ha a vásárlás értéke 2040 forint. Szerinte ez nem életszerű, de az nagyon is logikus, hogy 5040 forinttal fizesse ki az árut.

Az asszony úgy gondolja, a története tanulságos, és érdemes mindenre jobban odafigyelni, mert utólag sokszor tehetetlenek lehetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!