Hírek

2017.08.14. 09:49

Ezt tudja a magasból mentő, "akit" a viadukton fotóztak

Idén tavasszal, egészen pontosan május 4-én, Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napján adták át hivatalosan Pápa városában azt a 32 méter mentési magasságú Iveco-Magirus magasból mentő szert, amelyről a megyeszékhelyen készült fotósorozat a hétvégén.

Balogh Ákos

Helt Ákos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője munkatársunknak elmondta, ez a vadonatúj speciális szer egy a tavalyi évben Pápáról leselejtezett 1972-es gyártású létraszert váltott fel.

Fotó: a szerző

Nagy szükség volt már az új gépjárműre, hiszen a modern kor kihívásainak megfelelni csak a legmodernebb technikák alkalmazásával lehet. Mostanra elmondható, hogy a korszerű gépezetes tolólétrának, valamint a jól vezethető Iveco gépjárműnek köszönhetően a beavatkozások ideje még tovább csökkent, a hatékonyságuk pedig tovább nőtt a korábbi évekhez képest. A létraszer különösen fontos szerepet tölt be a középmagas, illetve magas épületekben keletkezett káresemények felszámolásakor, illetve gyakran veszik őket igénybe a viharkárok felszámolásánál is.

Az említett jó tulajdonságain túl a másik nagy előnye, hogy a kosár negatív irányba történő kitolásával mélyből mentésre is használható, ezzel az alkalmazhatóság lehetőségei is jelentősen bővültek a korábbiakhoz képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!