Hírek

2017.07.19. 07:09

Ezek a repülőgépek verték fel az éjszakai csendet

Hangos, mély morajlással dübörögve törték meg az éjszakai csendet katonai szállító repülőgépek kedd este, szerda hajnalban a megyében többfelé.

Balogh Ákos

Mint arról korábban írtunk, hatalmas ejtőernyős deszantművelet indult Pápáról egy katonai gyakorlat keretében, ezek a repülőgépek többször is erős hangahatással repültek át a megye fölött Románia és Bulgária irányába, majd vissza, illetve ezt megismételve.

 

Az első hullámban kilenc C-130-as szállító repülőgép egymást követve viszonylag kis magasságon repült úti célja felé kedd délután ötórai felszállással, majd ezek a gépek mint hatalmas világító bogarak lepték el a pápai katonai repülőteret este tíz óra magasságában visszaérkezve a bevetésről. Az ide-oda cikázó fénypontok hatalmas zajt is csaptak, a repülőgépeket egyenként négy gázturbinás-turbólégcsavaros erőforrás emeli és tartja a levegőben, ezek jellegzetes erős, mély morajlása megsokszorozódva törte meg az éjszakai csendet.

A repülőgépek újbóli előkészítését és az ejtőernyősök beszállását követően szerdán hajnalban újból az említett célterületek irányába repültek, Veszprémet hajnal négy óra magasságában keresztezték a rossz alvóknak korai ébresztést biztosítva...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!