Hírek

2017.07.27. 19:35

Évek óta lopta a kerékpárokat Pápán - A bicikliket általában fémhulladékként adta el

Közel 15 kerékpárt lopott el az elmúlt két évben Pápán egy 20 éves férfi. A helyi rendőrök előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható notórius biciklitolvajt és eljárást indítottak ellene.

Polgár Tibor

A rendelkezésre álló adatok szerint B. J. Károly július 3-án reggel a kerítést megrongálva bement egy pápai lakatlan intézmény udvarára, majd az egyik ablakot benyomva bemászott az épületbe. Több helyiségből radiátorokat és réz fűtéscsöveket szerelt le, amiket aznap este egy kézi-kocsin a lakására szállított. Másnap a lopott tárgyakat hulladékfémként értékesítette - tájékoztatott a Pápai Rend-őrkapitányság.

B. J. Károlyt július 14-én este otthonában igazoltatták a rendőrök. A nála tartott házkutatás alkalmával előkerült egy lopott kerékpár, amit a nyomozók lefoglaltak. A Pápai Rendőrkapitányságra előállított 20 esztendős férfi a gyanúsítottkénti kihallgatása alkalmával beismerő vallomást tett, ennek során elmondta azt is, hogy az elmúlt két évben közel 15 kerékpárt lopott el Pápa belterületén. A bicikliket rendszerint összedarabolta és azokat is fémhulladékként adta el. A nyomozók által lefoglalt kétkerekűt a pápai vasútállomásról lopta el július 12. körül, az egyenruhások ezt július 20-án visszaadták a tulajdonosnak.

B. J. Károly ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!