Európai karácsonyfadísz csere-bere a Báthory Iskolában

2016. december 12., 20:52 szerző: Molnár Sándor fotós: Molnár Sándor
komment
Veszprém –Tizenöt ország harminc iskolája vett részt abban a nemzetközi együttműködésben, amelyhez a Báthory Iskola is csatlakozott 100 diákjával. Összesen tíz csoportban, Európa 300 óvodája, vagy iskolája cserélt információs csomagokat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A " Nagy európai karácsonyfadísz csereprogram 2016. " elnevezésű projekt zárórendezvényét hétfőn tartották a Báthory István Általános Iskolában.  A Báthorysok tavaly kaptak először felkérést az Európa Direkt Irodától, és az akkori jó eredményeiknek köszönhetően, idén másodszor vettek részt ezen az izgalmas európai kezdeményezésen.

Európai díszek ékeskednek a fenyőfán

A csereakció során a helyi diákok nemcsak karácsonyfadíszeket készítettek, hanem információs csomagot is össze kellett állítaniuk Magyarországról, a megyéről és Veszprémről – tájékoztat Fábiánné Morvai Dóra pedagógus. A gyerekek kisfilmet forgattak iskolájukról, a helyi szokásokról. Mivel a Báthoryban nagy hagyománya van a néptáncnak, ezért ilyen videót is összeállítottak.

Tizenegy csapat indult a vetélkedőn

Az országra jellemző karácsonyfadíszük tavaly mézeskalácsból készült, idén fenyőtobozból alkottak manót. Az információs csomagokba kerültek még személyes hangvételű képeslapok is. Mivel a levelezés, a küldő és a fogadó országok között, idegen nyelven zajlott, ezért a gyerekek rá voltak kényszerítve, hogy gyakorolják angol, német, vagy francia tudásukat is.

A vetélkedő zsűrije, jobbról a második Fábiánné Morvai Dóra

December elejétől a diákok nagy izgalommal várták a külföldről érkező csomagokat. Az aulában felállított fenyőfán pedig már nemzetközi díszek ékeskednek.

Egy különleges dísz a sok közül

A csereprogramhoz kapcsolódóan, a résztvevő európai országok történelméről, zászlóiról, karácsonyi szokásairól, játékos vetélkedőt is szerveztek az iskolában, amelyen 11 csapat indult.

Molnár Sándor

2016. december 12., 20:52 szerző: Molnár Sándor fotós: Molnár Sándor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...