Hírek

2017.05.26. 14:42

Veszprém nagy lehetősége az Európa kulturális fővárosa pályázat

VESZPRÉM Az Európa kulturális fővárosa pályázatra való jelentkezés kapcsán szerveztek konferenciát a megyeszékhely lehetőségeiről és jövőképéről a Hangvillában pénteken.

Marton Attila

Porga Gyula polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, Veszprémnek nagy lehetőség a pályázat, a cím elnyerésénél azonban még fontosabb, hogy a megyeszékhelyen és a térségben élők megfogalmazzák, milyen közösségben szeretnének élni a következő évtizedben. Hozzátette, akkor lesz erős a veszprémi pályázat, ha minél több ember véleménye megjelenik benne. Mike Friderika, a pályázat elkészítésében résztvevő HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ projektmenedzsere a pályázati kiírásról és az EKF-cím jelentőségéről beszélt, kiemelve, a programban a közösségfejlesztésnek kell főszerepet kapnia. A minikonferencián öt témában rendeztek beszélgetést helyi intézmények, civil szervezetek képviselői és magánszemélyek részvételével, ahol Veszprém és a civil szervezetek kapcsolata, a középiskolások jövőképe és a várossal kapcsolatos kritikai észrevételek is szóba kerültek, valamint olyanok is elmondták véleményüket a településről, akik felnőttként költöztek ide.

Az Európa kulturális fővárosa címet 2023-ban egy-egy magyar és nagy-britanniai város viselheti. A városi közgyűlés a héten döntött a pályázat benyújtásáról, Veszprém hazai versenytársai Debrecen, Eger, Gödöllő, Győr, Székesfehérvár és Szombathely. A győztest 2019 elején hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!