Hírek

2016.09.27. 16:15

Európa fát ültettek a demokraták

Veszprém – Elkötelezettek vagyunk az Európai Unió mellett, mondta Hartmann Ferenc az „Európa” fa ültetésén a Kossuth Lajos Általános Iskola melletti parkban.

Balla Emőke

Az MSZP veszprémi szervezetének elnöke volt az ötletgazdája, a Demokraták Veszprémért képviselőcsoport pedig a megvalósítója a kezdeményezésnek. Úgy vélik, napjainkban különösen fontos megerősíteni elkötelezettségünket az ország uniós tagsága mellett, összhangban a magyarok túlnyomó többségének akaratával.Hartmann Ferenc úgy fogalmazott: Magyarország tizenkét éve tagja az Európai Uniónak, egy olyan közösségnek, amely létrejötte óta békét és gazdasági fejlődést hozott a térségnek.

Azonban ennél sokkal régebb óta szerves része Európának, hiszen István király bajor hercegnőt, Gizellát választotta feleségének. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: euro milliárdok érkeztek Magyarországra, melyből települések, városrészek, szociális intézmények, iskolák, óvodák újultak meg, kerékpárutak épültek, munkahelyek létesültek.

 

Az uniós támogatásoknak Veszprém is nagy nyertese. Az „Európa” fával az unió melletti elkötelezettségüket nyilvánították ki. Az MSZP veszprémi  elnöke hozzátette: benyújtottak egy kezdeményezést az önkormányzathoz, hogy a testület is álljon ki ezen értékek mellett. A tíz-tizenkét éves ezüsthársfát eredetileg a színházkertben, az Elnökök ligetében szerették volna elültetni, de arra nem kaptak engedélyt, így több helyszín közül a Kossuth iskola melletti parkot választották, hiszen Kossuth is Európa párti volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!