Hírek

2017.07.06. 11:51

Erzsébet-tábor a pápai Tarczyban

Pápa – A Tarczy iskola az Erzsébet-táborok pályázati felhívása keretében 1,2 millió forintos anyagi támogatást nyert, így a résztvevők szüleinek csupán ötszáz forintba került a nyári tábor.

Laskovics Márió

Első alkalommal szerveztek nyári napközis Erzsébet-tábort június 26. és 30. között a Tarczy Lajos Általános Iskolában, melyre az Erzsébet-táborok pályázati felhívása keretében 1,2 millió forintos anyagi támogatást nyert az intézmény.

Két új csocsóasztallal is gazdagodott az iskola

Ebből az összegből finanszírozták a tábor költségeit: a 67 résztvevő gyerek napi négyszeri étkezését, a belépőjegyeket, továbbá a jövőben is hasznosítható eszközöket – két csocsóasztalt, kilenc társasjátékot, sok kézműves és sport kelléket - is vásároltak. A korábbi években szervezett napközis táborok jó gyakorlatára építve nyújtották be a sikeres pályázatot – tudtuk meg Venczel Csaba igazgatótól.

A lengőteke főleg a fiúknak tetszett

Sokféle program belefért az öt napba: tánctanulás, sport, ügyességi versenyek, társasjátékok, kézműves foglalkozások az újrahasznosítás témakörében, kirándulás a Hagyományok Hegyére, látogatás a Kékfestő Múzeumba, valamint a Nagytemplom tornyába, strandolás, vízi játékok a Várkertfürdőben, foglalkozások az Esterházy-kastélyban.

A lányok inkább rajzoltak az aszfaltra, vagy kidobóztak

Győrbe is átutaztak vonattal a táborozók, ahol a város nevezetességeit tekintették meg, majd felhőtlenül szórakozhattak az egyik óriás játszóházban. Ottjártunkkor, a zárónapon is láthatóan jól érezték magukat a lurkók, a tízórai utáni szabad foglalkozáson kidobóztak, lengőtekéztek, rajzoltak, csocsóztak, vagy csak trükköztek a divatos pörgettyűjükkel.

Az aulában hirdették ki az egész heti pontverseny eredményeit

Venczel Csaba kiemelte, a kedvezményes táborért a szülőknek mindösszesen ötszáz forintos önrészt kellett vállalniuk. Pályázatíróik a nevelőkről sem feledkeztek meg, a hét pedagógust fejenként húszezer forint összértékű Erzsébet-utalvánnyal jutalmazták a heti szolgálatáért.

És osztották ki az Erzsébet-táboros pólókat

Továbbá megjegyezte, hogy minden tanuló kapott emlékbe egy Erzsébet-táboros pólót, amit a Kékfestő Múzeum készített. Valamint azt, hogy minden intézménynek ajánlja ezt a fajta táboroztatási lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!