Hírek

2017.06.08. 19:01

Erős együttműködés a biztonságunkért

Pápa - Országaink elkötelezettek a folytatólagos együttműködés és a biztonság biztosítása mellett - jelentette ki az MH Pápa Bázisrepülőtéren tett csütörtöki látogatása során Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete.

Polgár Tibor

Mint beszámoltunk róla, több NATO-tagország katonai repülőgépe is részt vett a Load Diffuser 2017 elnevezésű, június 8-ig tartó légierős gyakorlaton, melynek a kecskeméti repülőbázis adott otthont. A kiképzőprogramba két brit Eurofighter Typhoon vadászrepülőgép is bekapcsolódott, hogy ellenséges szerepet betöltve segítsék a közös félkészülést. A szigetország gépei a pápai légikikötőben is megfordultak, és csütörtökön Iain Lindsay meglátogatta honfitársait.

- Ezek a Eurofighter Typhoon vadászgépek a Brit Királyi Légierő jelenleg Romániában állomásozó kötelékében szolgálnak, ahol a NATO megerősített légtérrendészetének keretében déli légtérrendészeti feladatokat látnak el. Az Egyesült Királyság elkötelezett a NATO mellett, határozottan kiállunk a szervezet felé tett vállalásaink és Európa biztonsága mellett - fogalmazott a magyarországi brit nagykövet.

- Nagy örömömre szolgál, hogy Magyarország ilyen nagyszabású gyakorlatnak ad otthont, mint a Load Diffuser. Ez remek alkalmat nyújt arra, hogy közösen készülhessünk magyar, amerikai, horvát, szlovén, szlovák és cseh szövetségeseinkkel. A gyakorlatban való részvételünk egy újabb komoly előrelépés a kétoldalú katonai kapcsolataink terén - fűzte hozzá Iain Lindsay, aki tavaly már járt a pápai reptéren. Elmondása szerint akkor nagy élményt jelentett számára repülni egy C-17-es teherszállítón repülőgépen.

Iain Lindsay látogatását követően a két Eurofighter Typhoon elhagyta az MH Pápa Bázisrepülőteret, a brit vadászgépek visszatértek romániai állomáshelyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!