Hírek

2015.08.04. 14:27

Érkeznek a tankönyvek, Veszprém megyében is elkezdték a kiszállítást

Megyénkben augusztus 4. és 25. között szállítja ki a tankönyveket az iskolákba a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello). Az első három évfolyam diákjai ingyen kapják a könyveket.

Balla Emőke

Ahogyan arról lapunkban korábban beszámoltunk, a nyomdák határidőre, július 29-ére leszállították az összes, több mint 12 millió tankönyvet a Kello raktáraiba. A Kello augusztus 3-án kezdte a tankönyvek szállítását, az első rakományt hétfőn Székesfehérvárra, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolába vitte.

A 12 ezer 500 raklapnyi kötetet tizenhat nap alatt juttatják el az intézményekbe, augusztus 25-ig naponta 300 iskolába küldenek rakományt. A Kello két órás időközönként határozta meg a tankönyvek érkezését, Veszprémben elsőként a Kossuth Lajos Általános Iskolába vitte ki a szállítmányt. Az intézmény 443 tanulójának 5537 tankönyv érkezett, ami átlagosan tizenegy, tizenkét könyvet jelent. A három raklapnyi könyvet egy óra alatt harmincan pakolták be az iskola alagsorában lévő Kossuth-terembe: huszonöt tanár, két diák és a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. három dolgozója, tájékoztatott Cz. Nagyné Bándi Klára igazgató.

A VKSZ munkatársai azokban a város által működtetett iskolákban segítenek, ahol nincs technikai állomány, közölte Szauer István. A veszprémi tankerület igazgatója elmondta, a tankerület huszonnégy intézményébe augusztus 4-e és 25-i között viszik ki a tankönyveket. Idén visszatért a korábbi, több éves megszokott gyakorlat, miszerint a Kello egy csomagban szállítja  a tankönyveket, nem pedig névre szólóan a diákoknak (ahogyan tavaly). Vannak iskolák, ahol már most elkezdik elkészíteni a diákok tankönyvcsomagját,  a legtöbb intézményben azonban csak augusztus utolsó hetében. A tankönyveket minden iskolában szeptember 1-én és 2-án osztják a tanulóknak.

A veszprémi tankerületben 24 intézményben (általános iskola és gimnázium) kapják meg a tankönyveket, ősszel 5720 általános iskolás és 1601 gimnazista kezdi meg tanulmányait. A pápai tankerületben 21, a balatonalmádiban 5, a zirciben 8, a várpalotaiban 14, a devecseriben 8, a balatonfürediben 6, a tapolcaiban 6, a sümegiben 5, az ajkai tankerületben 14 intézménybe szállítják a könyveket. Az idén az általános iskola első három évfolyamán tanulók ingyen kapják a könyveket. A többi diák szüleinek nem előre, csak a könyvek átvétele után, szeptember 15-ig kell fizetniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!