Hírek

2017.08.17. 18:31

Erdélyben tettek kirándulást a pápakovácsi nyugdíjasklub tagjai

Pápakovácsi - Kapcsolatépítés céljából látogattak el a pápakovácsi nyugdíjasklub tagjai testvértelepülésükre, az erdélyi Vargyas községbe.

Polgár Bettina

Burghardt Ferenc, Pápakovácsi polgármestere elmondta, az erdélyi kiránduláson 14 fő vett részt, és látogatásuk fontos célja volt, hogy felvegyék a kapcsolatot a vargyasi nyugdíjasklub tagjaival.

– A látogatás alkalmával helyi családoknál laktunk, ami még szorosabbra fűzte a kapcsolatokat. Mindenki nagyon jó barátságot alakított ki a vendéglátóival, akik igyekeztek olyan programokat szervezni, melyek révén sok időt tölthettünk el közösen – fejtette ki Burghardt Ferenc.

A nyugdíjasklub tagjai Benedek Elek házához is ellátogattak Fotó: Pápakovácsi Önkormányzat

Mint mondta, az Erdélyben töltött néhány nap alkalmával többek között megtekintették a Vargyas-szorost, Orbán Balázs barlangját, Benedek Elek szülőházát, valamint több műemlékhez, kastélyhoz is ellátogattak. Hozzátette, emellett közös istentisztelet, továbbá jó hangulatú bográcsozás is gazdagította a programot.

– Nagyon jók voltak a visszajelzések, a hazaérkezés óta folyamatosak a levélváltások és a telefonok a fogadó családokkal. Sőt, már Vargyas unitárius lelkésze is ellátogatott hozzánk, és meghívtuk a helyieket egy viszontlátogatásra, ami várhatóan tavasszal realizálódik majd – zárta Burghardt Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!