Hírek

2015.06.30. 06:15

Engedély nélkül fegyvert is tartott az orvvadász

A Tapolcai Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés és orvvadászat bűntette miatt emelt vádat egy 60 éves férfival szemben, aki 2014 decemberében, az egyik Balaton-parti faluban lévő lakóháza közelében a vadak elejtésére szolgáló hurkokat helyezett ki, továbbá engedély nélkül lőfegyvert, lőszereket tartott.

A Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleményben közölte, a vádiratban foglaltak szerint a nyomozó hatóság 2014 decemberében házkutatást tartott az elkövetőnél, melynek során a melléképületet is átkutatták, ahol egy hangtompítóval felszerelt golyós vadászpuskát, egy szintén lőfegyvernek minősülő rugós légpuskát, kisebb számban lőszereket, valamint egy csigás számszeríjat, 21 darab nyílvesszőt és két darab acélsodronyból készült hurkot találtak.

A férfi a lőfegyverek és a lőszerek tartására engedéllyel nem rendelkezett, a hangtompítónak fegyverre történő felszerelése pedig magánszemély részére nem is engedélyezhető. A vádlott ezen túl az épülethez közeli vadcsapáson lévő fákra két hurkot rögzített, melyek közül az egyikhez – hogy a vadakat odacsalja – feldarabolt takarmánytököt helyezett.

A helyszíni szemle során két másik, fel nem szerelt acélsodrony hurok is előkerült. A vadászati törvény rendelkezései alapján a számszeríj, a lőfegyverre szerelt hangtompító, valamint a hurok is tiltott vadászati eszköznek minősül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!