Hírek

2016.09.21. 15:28

Emléktábla a hajdani fiókkönyvtáron

Pápán az Aradi utca 17. szám alatt az 1960-as évektől az 1980-as évekig működött fiókkönyvtár emlékére hétfőn tájékoztató táblát állított az „Elsősorban pápai” Városbarát Egylet.

Laskovics Márió

Remélik, előkerülnek majd archív fotók is. Az emlékjel-állítás szorgalmazója Papp Ferenc egykori vajdai lakos, városbarát volt, aki az eseményen mondott beszédében visszaemlékezett itteni olvasmányélményeire.

- Ennek a helynek volt egy varázsa. Egy kis kuckó volt, telis-tele könyvekkel, egy kedves könyvtáros néni vagy bácsi társaságában. Télen még a szakadó hóesésben is átjöttünk ide; közben duruzsolt a kályha, mi pedig a srácokkal ide belépve, hamar ledobtunk sapkát- kabátot, szinte versenyezve, hogy melyikünk ér előbb a polcokhoz, s találja meg a kívánt könyvet. Szép emlékek – fogalmazott Papp Ferenc egyleti ügyvivő, aki beszédét két olvasásról szóló idézettel zárta.

 

Végül Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő, a Városbarát Egylet alapító-ügyvivője köszönetet mondott a jelenleg fodrászatként működő épület tulajdonosainak hozzájárulásukért, és reményét fejezte ki, hogy ennek hatására sok kedves emlék felidéződik majd az egykori olvasókban, a környéken lakókban.

A hajdani intézményegységről egyelőre nincs nyilvános fénykép, de bízik abban, hogy előkerülnek olyan archív fotók is, amelyeket a városi könyvtár helytörténeti tárában meg lehet majd őrizni az utókor számára.

Címkék#avató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!