Hírek

2017.08.15. 18:30

Emlékezés Várpalota néhai díszpolgárára Tenczer Károlyra

VÁRPALOTA Halálának huszadik évfordulóján Tenczer Károlyra, Várpalota néhai díszpolgárára, a Béke Művelődési Ház egykori igazgatójára emlékezett a Várpalotai Városszépítő és -védő Egyesület az Alsóvárosi temetőben.

Szabó Péter Dániel

A megemlékezésen Petrovics László, a városvédők elnöke Tenczer Károlyról a személyes élményeit idézte fel.

- Ismeretségünk 1971-ben kezdődött. Korábban a népművelési és kulturális területeken találkoztunk, majd ez folytatódott a Hazafias Nép-front helytörténeti munkabizottságában. A következő évtizedben pedig már mint kolléga dolgoztunk együtt a közművelődésben. Elevenen él bennem az is, amikor a művelődési központ igazgatójaként folyamatosan találkoztunk. Ugyan ő már nyugdíjas volt, ám gyakran betért hozzám, beszélgettünk és egyeztettünk különböző témákban. Ő volt, aki társával, Csiky Ivánnal felkeresett 1990 nyarán, hogy én is tagja legyek városvédő egyesületüknek, amelynek ma már az elnöke lehetek - emlékezett vissza Petrovics László, aki ezt követően Tolonics István méltatását, illetve Zöld Istvánné egyesületi tag üzenetét, Tenczer Károlyra való visszaemlékezését is felolvasta a megjelenteknek.

Petrovics László, a városvédő egyesület elnöke emlékezik Tenczer Károlyra Fotó: Szabó Péter Dániel

Elhangzott, Tenczer Károly számtalan javaslatát a civil szervezet mostani vezetése is igyekszik tiszteletben tartani. Tenczer Károly 1970 és 1981 között volt a Béke Művelődési Ház igazgatója, emellett elkötelezett lokálpatrióta és a Városszépítő és -védő Egyesület vezetőségének tagja is volt. Munkásságáért több kitüntetést kapott, 1993-ban választották Várpalota díszpolgárává.

A megemlékezésen unokája, Nagy Tímea is jelen volt. A város nevében Katona Csaba alpolgármester és Simon Ágnes önkormányzati képviselő, míg az egyesület nevében Petrovics László, Zöld Istvánné, Leszpuch János és Móri Sándor helyezett el koszorút a sírhelynél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!