Hírek

2014.11.30. 07:31

Gyilkosság áldozata lett egy vagyonőr Tapolcafőn (frissítve)

Emberölés történt az egyik tapolcafői üzemben vasárnap virradóra. Értesülésünket a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette.

VMRFK

08:29 Értesülésünket a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette. Az ügyben későbbre ígértek részletes tájékoztatást. Tapolcafőn tájékozódtunk a történtekről, ahol megtudtuk: egy vagyonőr az áldozat. Egy mészkőbánya és feldolgozó üzeménél történt a tragédia szombaton este. Úgy tudjuk, hogy a vagyonőr halálához feltehetően köze lehetett annak a fiatalembernek, aki a napokban tűnt el egy bakonyi faluból, és a minap a rendőrség keresőkutyákkal is kutatott utána Ganna térségében. Információnk szerint egy férfit a rendőrség a helyszínen elfogott, és meg nem erősített tudomásunk alapján feltehetően ezt a fiatalembert. Információnk szerint az udvaron a vagyonőr felismerte a médiában is keresett személyt, emiatt hívhatta a rendőrséget. Ezután történhetett az udvaron a tragédia a mérleg közelében, ahol állítólag a férfit egy vasrúddal ütötték le, és a helyszínen életét vesztette. Mire a rendőrség kiért, a vagyonőr meghalt. A kapu este amiatt volt nyitva, mert a délutános műszakból mentek haza az emberek.

Fotó: Kovács Erika

Ott jártunkkor zárva találtuk a kaput, és üres volt az udvar. Állítólag a telepről a történtek után nem tűnt el semmi. Úgy tudjuk a vagyonőr egy nyugdíjas katonatiszt, pápai, és egy pápai vagyonvédelmi cég alkalmazásában állt. Hatvan év körüli, családos ember. A tapolcafői embereket mélységesen megdöbbentették a történtek, azt mondták, náluk még soha nem történt hasonló tragédia. Hozzátették, a vagyonőröknek manapság csak biztonságos önvédelmi felszereléssel együtt célszerű dolgozni. Azt nem tudjuk, hogy az elhunyt férfinél milyen hasonló eszközök voltak. Telefonon érdeklődtünk az eltűnt fiatalember családjánál a történtekről, de az ügyben semmit nem kívántak elmondani.

11:03 A rendőrség információi alapján szombaton 22 óra 25 perckor érkezett telefonhívás egy üzem biztonsági őrétől, hogy az általa felügyelt területen egy idegen férfi tartózkodik. A hívást követően a Pápai Rendőrkapitányság járőrei perceken belül a Döbrönte közelében lévő telephelyre érkeztek. A terület átvizsgálásakor az üzemcsarnok kivilágítatlan részén egy férfit találtak, aki a kezében súlyos vasrudat tartott. A férfi a rendőrök felszólításának nem tett eleget, a vasrudat nem tette le, de pár perccel később az ismételt felszólítások és figyelmeztetések ellenére megindult feléjük. A vas eszközt az egyenruhásokhoz közeledve támadóan magasra emelte. Az intézkedő járőrök kényszerítő eszközzel és testi kényszerrel tudták megállítani és megbilincselni a támadót. A gyanúsított a bilincs ellenére továbbra is folyamatosan próbált a rendőrökre támadni. Az elfogással egy időben az üzemi területet egy másik járőrpár átkutatta és az épületeken kívül megtaláltak egy eszméletlen biztonsági őrt. Az élettelen férfit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai megkísérelték újraéleszteni, de ez eredményre nem vezetett, a helyszínen életét vesztette. A helyszíni és halott szemle adatai alapján megállapították, hogy korábban a rendőrségre bejelentést tevő 66 éves biztonsági őr testén több, idegenkezűségtől származó sérülés van.

Fotó: VMRFK

A halál bekövetkezésének okát szakértők vizsgálják. A helyszínen elfogott 29 éves férfit a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette, ellene emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!