Hírek

2017.06.28. 19:00

Ember méretű óriáshal a mezőlaki tőzegtóból

MEZŐLAK - Nem mindennapi méretekkel rendelkező hal, egy 53 kilogramm súlyú és 195 centiméter hosszú óriásharcsa akadt Heizler Róbert horgára a mezőlaki Szélmezői-tőzegtavakon.

Napló információ

Ilyen nagy halat még sosem fogtak ki itt, de a környéken is ritka ez a méret. A mezőlaki Heizler Róbert tapasztalt pecás, több évtizede horgászik, nyert már horgászversenyt is, az eddigi legnagyobb fogása pedig egy 16,8 kilós ponty volt. Június egyik estéjén a feleségével indultak horgászni. Először egy három kilogrammos ponty akadt horogra, aztán hajnali fél kettőkor nagyon megindult a kapásjelző.

Heizler Róbert a rekordfogásával, az 53 kilós és 195 centi hosszú óriásharcsával
Fotó: Mógor Szabina

- A dobról annyira futotta zsinór, hogy égette a kezemet - emlékezett vissza Heizler Róbert. - Egyszer sikerült visszafordítanom a halat, de az ellenkező irányba kitört. Mivel senki nem volt a környéken, felhívtuk édesapámat, Heizler Károlyt, mert egyedül nem akartam csónakkal a tó közepéhez evezni. Miután hajóba szálltunk, a hal vitte a csónakot is.

Ekkor láttam meg, hogy ez a harcsa közel akkora, mint én vagyok. Közel másfél órás fárasztás után végül kivontattuk a part felé, és beemeltük a csónakba. A mérlegelés után szembesültem vele, hogy egy 195 centiméter hosszú, 53 kilogrammos harcsát sikerült kifognom. Mivel nagyon elszaporodtak a harcsák a mezőlaki Tőzeg-tavakon és nagy károkat okoznak, ezért nem engedtük vissza a tóba az óriáshalat, hanem feldolgoztuk.

Finom étkek készülnek majd belőle családi és baráti körben - jegyezte meg mosolyogva a rekordfogást végrehajtó mezőlaki fiatalember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!