Hírek

2016.11.25. 08:30

Elvitte az idős néni nyugdíját az álorvos- vádat emelnek ellene

A Balaton-part mellett más közeli településen is megfordult az a 31 éves, Fejér megyei illetőségű, a sértettek előtt magát háziorvosnak kiadó nő, akivel szemben a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető 2016. május 26-án előbb Balatonfüreden jelent meg, ahol felfigyelt az egyik ház udvarán tartózkodó 89 éves sértettre.

Az asszonyt megszólította, és valótlanul az új orvosának adta ki magát. Az idős nő a vádlottat beengedte, és vele a ház teraszán beszélgetett, amikor az elkövető felajánlotta, hogy pénz ellenében gyógyszereket ír fel neki. Mindeközben a postás meghozta a sértett nyugdíját, amelyet a teraszon lévő asztalra tett.  A vádlott közölte a sértettel, hogy elviszi a pénzt, sőt az asszonynak azt is állította, hogy ezt a sértett fiával egyeztetve teszi. Miután a pénzt magához vette, sietve azzal az ígérettel távozott, hogy a sértett ingyenesen kap majd gyógyszereket, illetve a délután folyamán egy orvosi műszert visz neki.

Megközelítőleg egy óra elteltével az elkövető már Pétfürdőn csengetett be egy 84 éves asszonyhoz, a sértett új háziorvosának adva ki magát. Az idős sértettnek és férjének előadta, hogy családlátogatásra érkezett, és a sértetteknek az egészségi állapotuk miatt speciális műszerre lesz szükségük, amelyet meg kell rendelni. Azt állította, hogy a készülék árának felét még aznap fel kellene adni, a pénzt pedig a társadalombiztosítás utóbb visszafizeti a részükre. A házaspár elhitte a sértett által elmondottakat, és 150.000 forintot átadtak neki.   A nővel szemben hasonló módszerrel elkövetett csalás miatt a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség 2016 szeptemberében már vádat emelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!