Hírek

2016.05.03. 14:32

Elutasították a "migráns" fagylaltot - Se nem magyar, se nem kézműves?

Veszprém - Nem vagyok migráns, magyar állampolgár vagyok! – mondta felháborodva Malczer Edit, egy veszprémi fagylaltozó tulajdonosa.

Piltman-Horváth Barbara

Elmondta, próbált jelentkezni a május 8-ai magyar kézműves fagylalt napjára, de kérelmét a szervezők elutasították. – Persze, azt még értem, hiszen horvát recept alapján dolgozunk, így nem lehet magyar kézműves a fagylaltunk. De az elutasítás hangnemét kikérem magamnak. Szerbiában születtem, ez tény, de már évek óta magyar állampolgár vagyok!

A szervezők elutasító válaszukban kitértek arra, hogy az árult termék se nem magyar, se nem kézműves és idézem: se nem fagylalt. Továbbá tájékoztatták, hogy a hamarosan életbe lépő fagylaltrendeletnek a habosított migráns fagylalttermék nem fog megfelelni.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a szervezőket is, akik semmi kivetnivalót nem láttak az ügy intézési módjában. – A hangnem tájékoztató, sem bántó, sem sértő elemeket nem tartalmaz. Nemcsak ezt, minden, a tudomásunkra jutott, hasonló "fagylaltozó" és sok más fagylaltozó csatlakozási kérelmét elutasítottuk. Gyakorta magyarul nem beszélő vagy illetéktelen személyek próbálnak regisztrálni internetes fordítóval, alkalmazottak, ismerősök útján. Tudják, hogy nem férnek bele, mégis próbálnak becselezni – válaszolták megkeresésünkre.

A szervezők a válasz többi részében a fagylalt receptjét írják le, illetve az irreális árképzésről tájékoztatnak, de magáról a konkrét esetről nem esik szó.

Nem vagyunk ítélőbíróság, hogy a két fél között igazságot tegyünk, de az tény, hogy ebben a feszült politikai helyzetben nem szerencsés a migráns szó használata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!