Hírek

2015.10.08. 11:43

Eltűnt egy hat- és egy nyolcéves kislány

Szerencsére csak az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány legújabb, kísérleti videójában, ahol Budapest belvárosában rejtett kamerával követtek a szüleiktől elkóborolt kislányokat.

Szabó Péter Dániel

– A legutóbbi, nyár elején készített zenés kisfilmünk egy tinédzser lány elszökését és felkutatását követte végig, ezúttal pedig két belvárosban eltűnt kisgyermek sorsát és lehetőségeit mutatja a kísérleti videónk, amelyet két nappal ezelőtt forgattunk Budapesten a Deák tér, illetve a Váci utca környékén – mondta el a Naplónak a veszprémi Sinka Vivien.

Részlet a videóból. Háttal az egyik főszereplő, a nyolcéves Benigna 
Fotó: Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány

Az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke hozzátette, egy hasonló, az Egyesült Államokban készült kisfilm alapján jött az ötlet, hogy Magyarországon is érdemes lenne egy ilyen jellegű, kísérleti videót készíteni. – Sajnos elég gyakori, hogy a forgalmasabb helyeken nézelődés közben elcsatangolnak a kisgyermekek, s nem találják szüleiket. Egy ilyen esetet mutatunk be a hatéves Tamara és a nyolcéves Benigna segítségével, akik természetesen szüleik jóváhagyásával szerepeltek a videóban. Mivel rejtett kamerás felvételen szerettük volna rögzíteni az emberek reakcióit, ezért a kislányoknak egyedül kellett sétálniuk a forgalmas belvárosban. Fel kellett készítenünk őket arra, hogy ne vegyék magukra az emberek elutasító magatartását, az nem személyesen nekik szól – mesél a forgatásról Vivien, aki pozitívan csalódott a budapesti járókelőkben.

– Az emberek döntő többsége segítő szándékkal fordult a kislányok felé, persze akadtak olyanok is, akik meg sem hallgatták, hiába kérlelte őket Tamara és Beningna, sőt, olyan is volt, aki koldusnak nézte őket. Az elkészült videóval, ami már látható az interneten is, azt akarjuk üzenni a gyerekeknek, hogy milyen embertípusoktól kérhetnek segítséget, kikhez fordulhatnak, ha esetleg elvesztik a szüleiket – teszi hozzá az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke, aki a kisfilmet szeretné minél több iskolában bemutatni, hasznos tanácsokat nyújtva a legkisebbeknek is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!