Hírek

2015.06.19. 18:27

Eltemették az elgázolt kilencéves kislányt

Balatonfüred - Utolsó útjára kísérték a kilenc esztendős Tóth Edinát pénteken, a füredi temetőben, akit a múlt szombaton kerékpározás közben elgázolt egy autó.

Kovács Erika

- A véget nem érő örök fiatalságban élvezze az örök életet! – így búcsúztatta a kilencéves Tóth Edinát pénteken Dasek Viktor helybeli plébános a füredi temetőben zokogó szülők, testvérek, rokonok, gyászoló ismerősök, osztálytársak, pedagógusok előtt. A szertartáson Edina kis fehér koporsója mellett tolószékben ült 11 esztendős nővére, Brigitta, aki túlélte a balesetet, de kislányon sok kötés emlékeztetett a múlt szombati tragédiára. A plébános Gárdonyi Géza Ne félj!, és a Gyászoló anyának című költeményeivel érzékeltette a mérhetetlen gyászt, ami a kislány szeretteire, hozzátartozóira tragikus hirtelenséggel zuhant. Majd azzal folytatta, hogy a hit és a remény vigasztalja a megtört szülőket, testvéreket, rokonokat!

A plébános kiemelte, a fájdalom, ugyanakkor a bizalom pillanatai ezek számunkra. Megrendülten álljuk körbe e kis koporsót, de ugyanakkor Istenbe vetett hittel, reménnyel, szeretettel, elfogadva Jézus szavait. A gyász könnyeivel búcsúzunk, de reménykedünk Isten ígéretében, hogy ő nem hagyja magukra a szomorkodókat – fogalmazott Dasek Viktor. Hozzátette: a kis Edina sem lép ki a mi szeretetünk fényköréből! Hitünk szerint a túlvilági életben is segíthetjük, az érte mondott ima, a szentmise eltávolítja az emberi akadályokat, elhengeríti a követ a sír bejáratától.

A gyászszertartáson elcsukló hangon emlékezett a kislányra Aradiné Steiner Erika, aki a gyermeknek is hitoktatója volt. A  temetésen Pusker János kántor és Árpási Tibor ministráns is búcsúztatta a tragikus körülmények között elhunyt kislányt, akinek koporsóját ellepték a hófehér és rózsaszínű virágok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!