Hírek

2016.11.20. 15:50

Előtérben a művészet - A vidéki oktatási minta példaértékű lett

Badacsonytomaj - A Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola a Tehetségek Magyarországa programon is bemutatkozott.

Tóth B. Zsuzsa

A Budapesten rendezett Tehetségek Magyarországa projekt nyitórendezvényén Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere mondott köszöntőt. Ezt követően a projekt tartalmáról kaptak tájékoztatót a tehetséggondozásban dolgozó célcsoportok - a köznevelési intézmények, szakszolgálatok, a Pedagógiai Oktatási Központok, a felsőoktatási intézmények - képviselői, továbbá tehetségfejlesztő szakemberek, iskolapszichológusok, szakértők, szaktanácsadók.

Sós Gyula a diákokkal foglalkozás közben. A kép hátterében a badacsonytomaji székhelyű iskola tanulóinak képei láthatók
Fotó: Baranyai Zoltánné

A népszerűsítő blokkban a hét tehetségterület felkért szakemberei a meghívott 200 diák és az előadások résztvevői számára tartottak bemutatót, foglalkozást tehetségfejlesztő kollégák bevonásával. A szervező, az Új Nemzedék Központ a vizuális téri tehetségterület standjának vezetésére a badacsonytomaji székhelyű Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóját, Baranyai Zoltánnét kérte fel.

A művészeti iskola tanárai - Gurobi Bernadett és Sós Gyula -, valamint Geisbühl Tünde mestertanár érdekes és változatos feladatokat, nagy érdeklődést kiváltó kiállítást állított össze. A felkért szakemberek pódiumbeszélgetések segítségével mutathatták be szakmai és tehetséggondozó programjukat, hitvallásukat megközelítőleg négyszáz diáknak és tehetséggondozó szakembernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!