Hírek

2017.06.04. 13:23

Bronzérmes a Veszprém! Ez igazi kárpótlás!

Köln – Rendkívül motiváltan, összeszedetten, és olykor sziporkázva kézilabdázott a Telekom Veszprém a Barcelona Lassa ellen, és teljesen megérdemelten szerezte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének bronzérmét.

B. Virág Rita

A veszprémieknek egyébként is lett volna miért visszavágnia, hiszen a 2016/17-es szezonban kétszer is találkoztak a katalánokkal és mindkétszer, szoros meccsen kaptak ki.

A Telekom keretéből ezúttal Marko Kopljar, Gulyás Péter, Ligetvári Patrik maradt ki. Némi meglepetésre Schuch Timuzsint sem nevezte Sabate edző, hanem Ancsin Gábor került a csapatba.

A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, elképesztő, milyen fantasztikusan szurkolt mindkét tábor.

Fotó: Ary György

5. perc

Palmarsson bombája adta meg az alaphangot a bronzmérkőzésre, majd Alilovic hárította Lazarov hetesét. Passzívba hajó barcelonai játék végén Jallouz szerencsével egyenlített (5. perc: 1:1).

10. perc

Rendre a Veszprém ment elöl, ám a Barcánál mindig akadt valaki, aki szintén a kapuba talált. A 10. perchez érve a katalánok szereztek labdát és Arino ziccerével először vezetett a Barca. Palmarsson azonban nem sokáig hagyta búslakodni a veszprémi tábort, tíz másodpercen belül már 5:5 állt az eredményjelzőn.

15. perc

Ugalde remekül élt a második lehetőségével is, aztán egy szépen megszerzett laszti után Lékai másodszor is betalált. Alilovic is jól teljesített, és Lékai szép betöréséből a 13. percre 8:5-re meglépett a Telekom. Nagy vetődött egy labdáért, a Lanxess Arénában zengett az „Építők, Építők!” rigmus, a támadás végén pedig Nilsson labdájával 9:5 állt az eredményjelzőn. A Barcelona időt kért.

Nilsson kapott kiállítást a félidő derekához érve, Arino használta ki az emberelőnyös szituációt (9:6), majd egy újabb Arino ziccerrel 9:7 volt az eredmény.

Fotó: Ary György

 

20. perc

Ancsin támadott Nagy helyén, és ezt góllal hálálta meg. Palmarsson és Lékai nagyon élvezte a játékot, a 18. percben pedig megint négy volt a magyar rekordbajnok előnye (12:8). A 20. perchez érve Perez de Vargas érkezett a katalán kapuba.

25. perc

A 23. percben Chema és Ilic érkezett a támadósorba, majd 14:11-es állásnál Sabate edző időt kért. Megakadt a veszprémi gépezet és pillanatok alatt, barcelonai indításokkal, 15:14-re módosult az állás.

30. perc

A félidő hajrájában Rivera kapott két perces büntetést, miután Chemát elsodorta. Syprzak viszont így is egálra hozta a meccset. Gajic vette vissza az előnyt, azonban Nguessant nem tudták tartani a veszprémi védők, már negyedik góljánál járt. Cristian Ugalde pedig már ötnél, zárásként pedig Alilovic is védett egyet (18:17).

35. perc

Gyors gólváltással indult a második játékrész. A Veszprém óriási tempót diktált, Nagy és Palmarsson találataival 21:18 lett az állás, ám Lazarov és Rivera újra szorossá tette a meccset (35. perc: 21:20).

40. perc

A 36. percben újra emberhátrányban játszott a Telekom, Terzic kapott két percet. Eközben új erőre kapott a bakonyi szurkoló had. Mikler megbabonázta Riverát, a második hétméteresét nem sikerült gólra váltania (40. perc: 22: 21).

45. perc

A 41. percben aztán Jallouz egy embertelen góllal egyenlített. Nilsson egy kipattanóra csapott le szemfülesen, aztán egy lehetetlen bejátszást is a kapuba vágott (42. perc: 24:22). Mikler újabb bravúrja újabb lehetőséget adott Ugaldenak, és megint hárommal ment a Veszprém (25:22).

50. perc

Négy is lehetett volna a differencia, ám Ugalde ziccerét Perez de Vargas kirúgta. Magyar időkérést követően aztán négy is lett, Nilssonnak köszönhetően. Sőt, a hét emberrel támadó Barcelona eladott egy labdát és Nagy saját hatosáról vágta a kapuba (27:22). Nguessan szépített, a sziporkázó Nilssont viszont tarthatatlannak bizonyult. Tombolt a veszprémi közönség, nem csoda, hiszen Nagy újabb lövésével 29:24 volt az állás az utolsó tíz perchez érve.

Fotó: Ary György

 

55. perc

Boldog veszprémi arcokat mutatott az óriás kivetítő és valóban volt oka az örömre a piros mezes társaságnak. Felszabadultan és kreatívan kézilabdáztak a kedvenceik.

Viktor Tomas az 52. percben szerezte első találatát, Palmarsson viszont már ötnél járt. Miklert éltette a közönség, joggal, fontos védéseket mutatott be (55. perc: 31:27).

Palmarsson bombájára Entrerrios válaszolt, az izlandi viszont jobban akarta a bronzérmet (57. perc: 33:28). Nagy kapott két percet, ám Jallouz ajtó-ablak helyzetben kapufára vágta. Két és fél perc maradt, amikor Palmarsson megint túljárt Perez de Vargas eszén és több veszprémi már megfogalmazta, ezt a meccset már nem lehet elveszíteni.

Iváncsik Gergő, aki utolsó meccsét vívta a Veszprém játékosaként is pályára került, a nevét skandálta hosszú ideig a közönség.

Bronzérmes a Veszprém!

Fotó: Ary György

 

Telekom Veszprém-Barcelona

34:30 (18:17)

Köln, 20 ezer néző. V.: Gubica, Milosevic (horvátok). Telekom Veszprém: Alilovic – Gajic 2 (1), Nagy 6, Lékai 6, Nilsson 5, Palmarsson 8, Ugalde 6. Csere: Mikler (kapus), Blagotinsek, Terzic, Sulic, Ancsin 1, Chema, Ilic, Iváncsik. Edző: Javier Sabate. FC Barcelona Lassa: Ristovski – Saubich, Mem 1, Sorhaindo, Varan 1, Jicha, Arino 4. Csere: Perez de Vargas (kapus), Lazarov 3, Entrerrios 5, Jallouz 3, Syprzak 1, Nguessan 6, Rivera 5 (1), Tomas 1, Nöddesbo. Edző: Javier Pascual.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1.

 

Terzic: még egy évem van Veszprémben

Mirsad Terzic, a Telekom Veszprém átlövője nyilatkozott a bronzmérkőzés után. Olvasd tovább a cikket >>

Iváncsik: Képesek voltunk felállni, ez jelzi az igazi erőnket!

Köln – Sikerült legyőzni a Barcelonát a bronzmeccsen, a játékosok egy része valamelyest kárpótolva érzi magát a PSG elleni fiaskó után.

Ancsin Gábor: - Nagyon örülök, hogy pályára léphettem, de annak még jobban, hogy BL-bronzéremmel zártuk a szezont. Fizikailag és lelkileg is megviselt ez az évad, de az a lényeg, hogy pozitívan sikerült lezárni, illetve a válogatottal még lesz két mérkőzésünk, ott 18-án, a hollandok elleni Eb-selejtezővel végződik az idény. Erősnek érzem maga, és remélem, a következő évtől a sérülések is elkerülnek, ami az idén többször visszahúzott, és akkor nem lesz más dolgom, mint a játékra koncentrálni.

Iváncsik Gergő: - Javítottunk a tegnapi nap után és szerintem mindenféleképpen örülnünk kell ennek is. Úgy érzem, ezzel a találkozóval bebizonyítottuk, hogy ebben a csapatban sokkal több van. Tegnapi nap nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de mi képesek voltunk felállni és meg tudtunk verni egy Barcelonát. Nem tudom még, hogy folytatom-e a kézilabdát, vagy mi lesz velem, ez a következő hetekben dől el.

Mikler Roland: - A második félidei teljesítménye kifejezetten tetszett a csapatnak. Hallottunk mindenféle elméletet arról, hogy vasárnap még sosem nyertünk, meg fekete mezt kell húznunk a győzelemhez, ám ezektől függetlenül nagyon jó érzés győzni, vasárnap és szombaton is. Most már van bronzérmünk, két ezüst, most már nincs más hátra, mint megnyerni végre az aranyat. Nyilván, most kicsit kárpótolva érzem magam, de azt kell hogy mondjam, a csapatok között tényleg csak nüanszok döntöttek. Szerintem az idei a legkiegyensúlyozottabb négyes döntő volt mind közül. Egy kis szerencsével döntőt is játszhattunk volna, de megnyertük magunknak ezt a bronzérmet, sikerrel búcsúzunk Kölntől.

Javier Sabate: - Nagyszerű érzés volt legyőzni a Barcelonát, hiszen a katalánokat a Veszprém története során nem sokszor tudta felülmúlni. Különösen nagy öröm számomra, hogy győzelemmel búcsúzhatok el a klubtól. Számomra nagyon fontos volt, hogy az ellen a csapat ellen zárhattam veszprémi karrierem, ahol korábban játszottam és amelynek edzője egykor az én trénerem is volt. Köszönöm mindenkinek a közös munkát, különösképp a csapat kapitányának, barátomnak, Nagy Lászlónak, aki rengeteget segített és Kálomista Gábornak a támogatásáért. Köszönet a szurkolóknak is.

Nagy László: - Sikerült talpra állnunk a tegnapi fiaskót követően. Támadásban kifejezetten jól teljesítettünk, ma a védelmünk volt gyengébb. Remek érzés győzelemmel távozni Kölnből.

Javier Pascual: - Megtisztelőek voltak Xavi szavai, én magam is hasonlóan érzek. Jó formában érkeztünk Kölnbe, ám ezúttal egyik napon sem tudtunk nyerni. Többféle variációt kipróbáltunk, ám ezen a napon a Veszprémet nem tudtuk megfogni.

Varan Morros: - Csalódottak vagyunk, mert küzdöttünk nagyon és mindent megtettünk a győzelemért. Sajnos hiába érkeztünk többféle taktikai formációval, mert egyik sem vezetett sikerhez. Ez a négyes döntő nem rólunk szólt, nem úgy sikerült számunkra az idei kölni szereplés, ahogy azt elterveztük.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!