Hírek

2016.11.20. 15:45

Elismerték a kamarai munkáját - Magyar Gazdaságért díjat vehetett át Kövécs Lajos leköszönő alelnök

Közel 25 éves kamarai munkássága elismeréseként a Nemzetgazdasági Minisztériumban Magyar Gazdaságért díjat vehetett át Kövécs Lajos, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara leköszönő tagozati elnöke.

A gazdasági élet megbecsült szereplőinek és az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek a munkáját ismerték el a minap. A nemzetgazdasági minisztertől Magyar Gazdaságért díjat vehetett át Kövécs Lajos, a Köszer Kft. ügyvezetője, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara leköszönő tagozati elnöke.

Kövécs Lajos 1993-tól részt vett a kamarák megalakulását megelőző előkészítő bizottság munkájában. 1994-ben, a szakmai kamarák megalakulásakor a Veszprém Megyei Kézműves Kamara elnökévé választották. Sokat tett azért, hogy 2000-ben a kereskedelmi és iparkamarák, valamint a kézműves kamarák összeolvadása zökkenőmentes legyen.

Kövécs Lajos Varga Mihálytól vette át a díjat
Fotó: NGM

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) kézműves tagozatának elnökévé választották, amit négy cikluson keresztül betöltött. Eredményes szakmai munkájának köszönhetően tagja lett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének, a kézműipari kollégiumnak, valamint az Országos Mestervizsga Bizottságnak.

A VKIK októberi tisztújító küldöttgyűlésén már nem jelöltette magát tagozati elnöknek. Végleg nem köszönt el, továbbra is az elnökség tagja maradt, mert úgy érzi, tud még segíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!