Hírek

2017.01.13. 14:10

Elfogták Papát Svédországban! - Az elmúlt tíz év legnagyabb Veszprém megyei drogpere kapcsán keresték

Veszprém - A kereskedéssel jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette miatt indult bűnügyben a Veszprém Megyei Főügyészség – a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel – indítványozta annak a 76 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki 2011-2012-ben jelentős mennyiségű kábítószert hozott be az országba, és azt terjesztette, közölte Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

Információnk szerint a Papa becenevű illetőről van szó. A szóvivő közölte, a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2011 nyara és 2012 áprilisa közötti időszakban mintegy 1000 darab Extasy tablettát, 2,5 kg speed port, és 10 gramm kokaint hozott be Magyarországra, majd azt itthon értékesítette.

A gyanúsítottat európai elfogatóparancs alapján Svédországban fogták el, átadására a svéd hatóságok részéről január 12-én került sor. A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Keszthelyi Kálmán ügyvéd: előbb-utóbb várható volt, hogy a hatóságok látókörébe kerül a férfi és elfogják

Keszthelyi Kálmán ügyvéd, aki a ügyben a harmad-, és  a kilencedrendű vádlottakat védte, kérésünkre, hogy mit szól az elfogáshoz, elmondta, előbb-utóbb várható volt, hogy a hatóságok látókörébe kerül az illető és elfogják. A nyomozási bíró döntésével kapcsolatban közölte, ilyen büntetőjogi fenyegetettség mellett, miszerint a férfi kapcsán életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható, érthető, hogy elrendelte az előzetes letartóztatást.

Az ügyről korábban, amelynek összesen 11 vádlottja volt, „Ötven év drogért – „Papa” nem került elő” című írásunkban megírtuk: összesen ötven év végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki a bíróság az elmúlt tíz év legnagyobb Veszprém megyei drogperében a vádlottakra.

Akkor érdeklődésükre, hogy az üggyel összefüggésbe hozott Papa becenevű M. S. előkerült-e, az ügyvéd kijelentette: az eljárás során a hatóságoknak nem sikerült felderíteniük az illető tartózkodási helyét, róla információ nincs. Az elsőrendű vádlott, H. I. a tárgyalásokon rá többször úgy hivatkozott, mint aki a kábítószereket (extasy tablettákat, speed port, valamint kokaint) Hollandiából csempészte be Magyarországra, és tőle H. I.  továbbértékesítés céljából vásárolta meg azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!