Hírek

2013.03.17. 09:15

Elfogták a dunaújvárosi férfit, aki Várpalotán lopott gyűrűt

Várpalotán, egy ékszerüzletből lopott gyűrűt még januárban egy férfi, akiről kiderült: társával együtt több lopás is a számlájukra írható.

veol.hu

Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a Várpalotai Rendőrkapitányság annak a két fiatal férfinak az ügyében, akik közül K. Szilárd 20 éves dunaújvárosi lakos még 2013. január 29-én, a délelőtti órákban egy Várpalota belvárosában lévő ékszer üzletbe bement, s onnan aranyat akart eltulajdonítani. A gyűrűt felpróbálta, majd – színlelve, hogy nem tudja lehúzni az ujjáról – kifelé hátrált a boltból.

Az üzlet eladója észlelte a férfi lopási szándékát, amikor azonban meg akarta akadályozni a távozását, a férfi ellenállt és erőszakkal, a bolti alkalmazottakat félrelökve, kezén a gyűrűvel elmenekült.

Az elkövetőt a társa, A. József 19 éves, szintén dunaújvárosi lakos várta odakint, majd együtt menekültek a helyszínről. A két férfi az elrabolt aranygyűrűt rögtön a rablást követően értékesítette.

Mint a nyomozás során kiderült, a két férfinak nem ez volt az első bűncselekménye. Ellenük még január 16-án indult nyomozás, amikor Várpalotán több szupermarketből tisztálkodószereket és élelmiszereket tulajdonítottak el, ám akkor csak szabálysértési értékre. Hasonló bűncselekmények miatt több hatóság is indított már ellenük eljárást.

Az elkövetők kilétének megállapítása után, a Várpalotai Rendőrkapitányság által kibocsátott elfogatóparancs alapján a dunaújvárosi rendőrök mindkét elkövetőt elfogták, azóta előzetes letartóztatásban várják az eljárás végét - közölte vasárnap a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!