Hírek

2017.05.01. 15:04

Elfogták a csaló ereszcsatorna-szerelőket

Veszprém – Két román állampolgár ereszcsatorna-szerelés ürügyén csalt ki több százezer forintot Veszprém megyében.

Napló-információ

Április folyamán a megye területén négy ingatlannál jelent meg két férfi, aki arra tett ajánlatot a tulajdonosoknak, hogy átlagosan huszonötezer forintért lecserélik a házuk ereszcsatornáit, s miután a két illető minden esetben megkezdte a munkálatokat, rövid idő múlva közölték, hogy a házak körbecsatornázása több százezer forintba, egy esetben több mint egymillió forintba fog kerülni. A sértettek kérdéseire – miért emelkedett meg a munka ára, mikor nem ebben egyeztek meg – azt válaszolták, hogy félreértették ajánlatukat, 1–2 méter hosszú ereszcsatorna kerül több tízezer forintba, a teljes munka díja több mint ötszázezer, egymillió forint. A sértettek közül hárman több százezer forintot adtak át a két román állampolgárnak, ám egyikük hozzátartozójának gyanússá vált a két férfi, így értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek.

forrás: VMRFK

A veszprémi nyomozók adatgyűjtésének köszönhetően rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 27 éves és egy 29 éves román állampolgárságú férfit, akiket április 29-én elfogtak. Ellenük csalás bűntett és csalás bűntett kísérlet meglapozott gyanúja miatt indult eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon. Az eljárás során a két férfitől lefoglaltak közel száz eurót, több mint egymillió forint készpénzt, egy személygépkocsit, valamint szerszámokat és alumínium csatornadarabokat.

A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2017. május 1-jén elrendelt – közölte Orosz Katalin rendőr őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!