Hírek

2017.03.22. 18:29

Métereken át kaszabolta a sértettet - Több mint hat év börtönre ítélték

Pápa, Győr – Másodfokon is közel hat és fél év börtönre ítélték azt a fiatalembert, aki életveszélyesen megkéselt egy középkorú férfit másfél évvel ezelőtt.

Marton Attila

F. Géza (24) tavalyelőtt szeptember 21-én este indult el pápái otthonából, hogy megkeresse az ismerősét. A vasútállomáson leült az egyik padra a számára ismeretlen T. A. sértett mellé, és borozni kezdtek. A két férfi egy idő után szóváltásba keveredett, majd a sértett szidalmazni kezdte F. Gézát. Nem sokkal ezután a vádlott elsétált a peron végéig, majd visszafelé elővette 7,6 centiméter pengehosszúságú kését, és azt kiabálta a férfinak, „Megöllek, te szemét!”. T. A. felállt a padról és a kezével próbált védekezni, a fiatalember azonban késével testszerte szúrni és vágni kezdte őt. A férfi megpróbált kihátrálni a támadás elől, ám F. Géza több mint tíz méteren keresztül követte, és ezalatt legalább tizenegyszer szúrta meg a sértettet a vállán, a hátán, a hasán és a nyakán, az egyik szúrással a külső nyaki visszerét is átvágta. T. A. a nyaksérülés és a vérzés miatt életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék emberölés kísérletének bűntettében mondta ki bűnösnek a fiatalembert, akit hat év négy hónap börtönbüntetésre ítélt. Az ügyész súlyosbításért és eltérő minősítésért, míg vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Győri Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A másodfokú bíróság szerint F. Géza cselekménye nem okozott olyan szenvedést a sértettnek, amely indokolta volna, hogy a bűncselekmény minősítését különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletére változtassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!