Hírek

2016.01.27. 08:37

Életveszélyes a Várvölgy?

Várpalota – A holland királyi haderő gyakorlata miatt a központi lőtér területén lévő túraútvonalakon, kerékpárutakon, illetve a Várpalota feletti Várvölgy területén tartózkodni tilos és életveszélyes, közölte a Magyar Honvédség.

Szabó Péter Dániel

Épp ezért kérik, hogy a február közepéig tartó Várpalota Challenge 2016 gyakorlat ideje alatt a kirándulásokat is más irányba tervezzék a térségben élők. Az érintett időszakra egyébként a lőtér területére előzetesen kiadott belépési engedélyek sem érvényesek, hívja fel a figyelmet az MH Bakony Harckiképző Központ.

A holland haderő gyakorlata miatt különösen veszélyes a lőtér, illetve a Várvölgy területén tartózkodni, csütörtökön időszakos útlezárás is nehezíti majd a közlekedést. Fotó: A szerző

Fontos még tudni, hogy január 28-án, azaz csütörtökön a hollandok harcászati gyakorlata miatt egész napos útlezárás várható a Tés és Várpalota közötti, a lőteret kettészelő úton. Az ügyben kiadott hivatalos értesítő szerint reggel fél nyolctól egészen este tíz óráig zárják majd a katonák 15–90 perces időszakokra az utat. Érdemes résen lenni, hiszen 7.30-tól például 50 percen át nem lehet majd áthaladni az érintett szakaszon, de például 15.30-tól 16.45-ig 75 percre, 18.15.-től 19.35-ig pedig újabb 70 percen át zárják az utat biztonsági okok miatt a katonák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!