Hírek

2015.04.27. 19:04

Életüket kockáztatják értünk - Rendőröket és tűzoltókat tüntettek ki

Veszprém - Emberségből, bátorságból mutatnak példát a tűzoltók - mondta Takács Szabolcs kormánymegbízott.

Kovács Erika

Rendőrök és tűzoltók védőszentjükre, Szent Györgyre és Szent Flóriánra emlékeztek a megyeházán. Egy perces néma felállással tisztelegtek Németh Tamás ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató emléke előtt, aki vasárnap közlekedési balesetben hunyt el. Az ünnepségre családját is meghívták. Takács Szabolcs kiemelte megyénk biztonságát.

Borbély Zoltán alezredesnek, rendészeti osztályvezetőnek főtanácsosi kinevezéséhez gratulál Töreki Sándor főkapitány
Fotó: Balogh Ákos

 

Takács Szabolcs kiemelte, a rendőrség és katasztrófavédelem példaértékű összefogását, munkájukat a kormány nagyra értékeli, a két szervezettel kitűnő együttműködésben áll a kormányhivatal. A rendőrök, tűzoltók a biztonságért, békéért életüket kockáztatják. Töreki Sándor rendőr-főkapitány köszöntőjében Németh Tamás igazgatóról kiemelte, jó barát, munkatárs és vezető volt . Elismeréseket is átadtak. Az év rendőre tavaly Veszprémben Pintér József, Pápán Füredi Zoltán, Ajkán Wágner Viktor. Belügyi elismerésként főtanácsi címet kapott Borbély Zoltán alezredes, őrnaggyá lépett elő Potháczki Zsolt százados. Az országos rendőrfőkapitány hadnaggyá léptette elő Derczó Zoltán hadnagyot, emléktárgyat adott Szoboszlai Tibor alezredesnek és Somogyi Lívia közalkalmazottnak. Emléktárgyat vett át Takács Szabolcs kormánymegbízott, Balogh Gábor alezredes. Az év legjobb vezetője a füredi Linczmayer László ezredes, a legjobb rendészeti munkatárs a veszprémi Csaba Ákos, a legjobb bűnügyi munkát tavaly Hegedüs László végezte. Az év közalkalmazottja az ajkai Bukovicsné Sándor Csilla.

A tűzoltóknál Miskolczi Tibor ezredes, igazgatóhelyettes az Év megyei önkormányzati tűzoltója címet a sümegi Klippel Lászlónak, az önkénteseknél a bakonyoszlopi Czingiszer Tibornak adta. Veszprém legjobb tűzoltója 2014-ben Pej Sándor, Pápán Szalai Szabolcs, Fűzfőn Vörös Gábor, Ajkán Katona Zoltán, Tomajon Nagy Zoltán. A legjobb hivatásos tűzoltóság a fűzfői, az önkormányzatiak közül a zirci. Emlékplakettet kapott Porga Gyula veszprémi polgármester, Kropf Miklós zirci és Bereczky Nóra devecseri járási hivatalvezető.

A rendőrnap este a Petőfi Színházban gálával zárult, ahol a műsor előtt Töreki Sándor főkapitány és Márfi Gyula érsek mondott köszöntőt. A kiemelkedő teljesítményű közreműködő szervezetek közül a Naplót a megyei írott és online médiában a hiteles tájékoztatásért ismerték el, emlékplakettet vett át Németh F. Bernadett főszerkesztő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!