Hírek

2017.08.18. 06:58

Másfél órán át küzdöttek a beteg életéért a veszprémi mentők

Több mint egy órán keresztül küzdöttek a mentők annak a szívbeteg férfinek az életéért, aki Veszprém megye egyik orvosi rendelőjében lett rosszul a közelmúltban.

"A középkorú férfi saját lábán sétált be az orvoshoz, feltehetőleg több napos infarktus panaszai miatt - írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. A véletlen műve, hogy épp az orvosi rendelőben omlott össze a keringése, hisz környezete elmondása szerint már az utcán is gyengének látszott. A háziorvos és a nővér azonnal megkezdték a férfi újraélesztését és a mentők segítségét kérték. Azonnal indult a legközelebbi mentőkocsi és a mentőorvosos autó. Hamar a helyszínre értek és megkezdték az emelt szintű ellátást. A küzdelemhez csatlakozott az idő közben helyszínre riasztott mentőhelikopter személyzete is. Az immáron 7 fős mentőcsapat mintha csak egy jól összeszokott baráti társaságból jött volna, szinte szavak nélkül segítették egymást a betegellátásban. A heroikus küzdelem eredményre vezetett, hisz a férfit a több mint másfél órás küzdelem után stabil állapotban szállították légi úton kórházba bajtársaink!

A betegnek gyors felépülést kívánunk, bajtársainknak gratulálunk!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!