Hírek

2017.01.04. 17:29

Életet mentettek a rendőrök

Balatonalmádi - Embert és állatot is megmentettek a balatonalmádi rendőrök az újév legelső napjain, derült ki Papp Csongor címzetes rendőr alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője tájékoztatójából.

Kovács Erika

Az alezredes a történtek kapcsán érdeklődésünkre elmondta, kollégáival, valamint a polgárőrséggel együtt egész télen is figyelik, járják illetékességi területüket, így a várost és környékét. Külön figyelnek a kihűlés veszélyére.  -Január másodikán egy szolgálaton kívüli körzeti megbízottat értesített valaki telefonon, aki azt mondta el, hogy egy férfi fekszik Csajágon az utcán mozdulatlanul, idézte fel a történteket Papp Csongor. Mint az alezredes hozzátette, a kiérkező járőröknek a földön fekvő középkorú helybeli férfi elmondta, hogy nagyon fázik, nem tud felkelni és hazamenni. Az illetőt a rendőrök azonnal meleg pléddel betakarták, majd egy polgárőrrel együtt gépkocsiba segítették, és hazaszállították fűtött otthonába.

- Az 55 éves csajági lakos nagyon örült annak, hogy a rendőrök hazajutatták otthonba, mondta az alezredes. Papp Csongor egy másik esetről felidézte, a balatonalmádi rendőrök járőrözés közben találtak egy 64 férfit személyt Balatonalmádi külterületén, egy fűtetlen helyszínen, aki szintén arról beszélt, hogy nagyon fázik, de nincs hova mennie. A 64 éves férfit a rendőrök azonnal párfogásukba vették, bevitték autójukkal a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, hogy meleg helyen legyen, majd értesítették a Vöröskeresztet, akik aztán gépkocsijukkal biztonságos helyre vitték el az illetőt.

Papp Csongor címzetes rendőr alezredes

-Január elsején a Balatonalmádi Rendőrkapitánysághoz pedig arról érkezett bejelentés, hogy egy helybeli lakos talált egy rémült, gazdátlan kutyát, aki vélhetően a tűzijáték miatt ijedtében szabadul el otthonról. A rendőrök felkutatták a négylábú gazdáját, egy helybeli idős házaspárt, akik a kutyájukat már szomorúan keresték, nagy örömmel vették, hogy Földes Károly rendőr zászlós, Balatonalmádi Rendőrkapitányság járőrvezetője hazavitte nekik szeretett, elkóborolt kis kedvencüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!