Hírek

2016.10.23. 17:45

Élete egy csoda volt - A szentté avatási eljárás egyházmegyei része lezárult

Veszprém - Fiatalon is el lehet jutni az életszentség magasztosságához - mondta Márfi Gyula érsek Bódi Mária Magdolna vértanúságával kapcsolatban. Márfi Gyula a Szent Mihály-bazilikában a hálaadó szentmisén a szentekről beszélt. Kiemelte, szükség van világi szentekre is.

Kutasi Zsófia

- Mindannyian meg vagyunk híva az életszentségre - mondta. - Bódi Mária Magdolna élete önmagában is egy csoda volt. Gyári munkásként dolgozott, nem lehetett szerzetes, de élete, vértanúsága példát mutathat a fiataloknak is - mondta az érsek. Hozzátette: Seregély István nyugalmazott egri érsek sokat tett a vértanú szentté avatásának ügyében.

A hálaadó érseki szentmise Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért szólt. Márfi Gyula érsek szerint szükség van világi szentekre
Fotó: Módos Csaba

Bódi Mária Magdolna szentté avatási eljárásának egyházmegyei szakasza lezárult, az iratok ez után a Vatikánba kerülnek, ahol folytatódik az eljárás.

Bódi Mária Magdolna életéről egy kiállítás nyílt a bazilikában; tablók, fotók, dokumentumok mutatják be életének főbb állomásait. Nagy Károly plébános elmondta, Bódi Mária Magdolna példa lehet az emberek előtt. A kiállítás eljut az ország számos pontjára, a cél, hogy az emberek minél jobban megismerjék a vértanú életét.

Kovács Gergely a Magyarországi Mindszenty Alapítvány képviseletében kifejtette, a mostani nemcsak kegyelmi, történelmi pillanat is egyben. A vértanú szentté avatását 1945-ben Mindszenty József püspök indította el. Kovács Gergely szerint nagy áldás volt, hogy az eredeti akták előkerültek. Az új törvényi előírásoknak megfelelően 2008-ban indult újra az eljárás, amely hosszú és összetett folyamat, nagy munkát igényel. Bódi Mária Magdolna Litérről származott, rokonai jelen voltak a szombati egyházi rendezvényen.

A hálaadó érseki szentmise Bódi Mária Magdolna boldoggá avatásáért szólt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!