Hírek

2017.03.28. 17:32

Elektromos busz először a megyében: Nagyvázsonyban!

Megérkezett Nagyvázsonyba az országosan is ritkaságnak számító 17 személyes elektromos busz, amely a megyében az első ilyen jármű.

Molnár Sándor

A B - kategóriás jogosítvánnyal vezethető, környezetbarát lassú jármű március 28-án érkezett meg faluba, a helyiek nagy örömére. A nem hivatalos első útjára délután öt órakor, várakozással telve szálltak fel az átadás – átvételre érkezők. A hét millió forintos elektromos buszt lízingeli az önkormányzat, de szerepel egy pályázatban is, amely ha sikeres lesz, elszámolhatják a költségét.

Fotó: Molnár Sándor

– Várhatóan két-három év alatt amúgy is kitermeli az árát, hiszen jelentős benzin megtakarítást jelent, és a nyári szezonban, a turizmus révén bevételt termel – mondta el Fábry Szabolcs polgármester.

Beszélt arról is, hogy nyáron és a hosszú hétvégéken folyamatosan közlekedik majd a busz, ilyenkor külön munkaerőt vesznek fel a vezetésére, ezáltal munkahelyet is teremt. Évközben, hétköznap, napi öt alkalommal jár. Reggel elsősorban az óvodásokat és az iskolásokat szállítja a falu végpontjairól. A nyugdíjasok is örömmel használhatják majd, mert a jármű meghatározott útvonalon jár. Nekik és a falu minden lakójának ingyenes a vele való közlekedés hétközben. A nyári időszakban, majd egy elektromos idegenvezetés is párosul ehhez a szolgáltatáshoz, ez azonban már jegyhez kötött és a turistákat célozza meg. Az elektromos buszon megjelent a település új logója is. Az ötletet a Győr-Moson-Sopron megyei Lébényből vették. Ott a település nevének „B”betűje volt egy szívecske.

Fotó: Molnár Sándor

– Innen jött az ötlet és mi is bevezettük. A busztól elkezdve a hivatalos papírjainkon, szép lassan az utcanév táblákon és a vár körül mindenütt megjelenik majd az új logó. Ezzel is üzenjük, hogy mi nagyon szeretjük Nagyvázsonyt, nagyon fontos a település fejlődése. A turisták számára pedig azt, hogy szeretettel várjuk őket – tájékoztatott a polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!