Hírek

2016.08.31. 14:19

Elbúcsúzott Töreki Sándor főkapitány

Munkája a hobbija, a megoldást keresi, örül mások sikerének, osztozik kudarcukban, ellesi az öregek tapasztalatát, előretekint és előre megy, hangsúlyozta Papp Károly altábornagy, országos rendőr-főkapitány.

Kovács Erika

A kijelentés az ünnepi állománygyűlésen hangzott el, a megyeházán Töreki Sándor megyei rendőr - főkapitány távozásán, akit Pintér Sándor belügyminiszter szeptember elsejétől az országos főkapitány bűnügyi helyettesének nevezett ki. Anda György ezredes a megbízott megyei főkapitány.

Töreki Sándor dandártábornok, távozó megyei rendőr-főkapitány, aki 26 éve van a pályán, és hat éve áll a megye rendőrsége élén a meghívott megyei elöljárók előtt kiemelte, az itt szerzett szakmai, emberi tapasztalatok jó alapot adnak majd további munkájában. - A siker záloga az együttműködés, a közös munka. Büszke vagyok kollégáimra, hogy Veszprém megyében szolgálhattam - mondta.

Anda György megbízott megyei főkapitány aláhúzta, a megyében kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes, magas szintű munkát végeztek Töreki vezetése alatt, amit folytatni kívánnak, tanácsaira továbbra is számítanak. A távozó főkapitány kiemelten fontosnak tartotta a járási közbiztonsági egyeztető fórumokon való részvételét, mobil fogadóórákat hozott létre, alapvetőnek tartotta, hogy a rendőrök minél többet dolgozzanak az az emberek között.

Fotó: Módos Csaba

Díjakat alapított, kezdeményezte kerek évfordulós kollégáik, nyugdíjasaik, dolgozóik jutalmazását, elismerését, nevéhez számos beruházás, korszerűsítés is fűződik, melyekkel alapjaiban újult meg a megye rendőrsége, kiemelten kezelte a sajtót. Takács Szabolcs megyei kormánymegbízott kiemelte szoros, gördülékeny kétoldalú együttműködésüket, az ellenőrzéseket. a bűnmegelőzést, a lakosság tájékoztatását biztonságuk érdekében, illetve azzal a céllal, hogy senki ne váljon áldozattá. Országszerte példaértékű, hogy a Megyei Államigazgatási Kollégium egyik munkacsoportját a megyei főkapitány vezeti. A kormánymegbízott reményei szerint a távozó főkapitány eszmeisége, a vele létrejött jó kapcsolat továbbra is megmarad.

 

Polgárdy Imre megyei közgyűlési elnök a főkapitánynak kitartást, türelmet, egészséget kívánt. Dányi Béla megyei katasztrófavédelmi igazgató felidézte segítő, támogató munkáját, a megyei védelmi bizottságban-, és a Tevékenység-irányítási Központ létrehozásában végzett tevékenységét. Törekit méltatta Dézsi János megyei polgárőr elnök és Porga Gyula polgármester.

A város elöljárója kiemelte, a távozó főkapitánnyal a megye szegényebb lesz, az ország gazdagodik. Márfi Gyula veszprémi érsek emberségére helyezte a súlyt, Nagy Károly apátkanonok pohárköszöntőben mondta el jókívánságait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!