Hírek

2017.07.26. 17:50

Éjszaka érkezik a szemét a Völgyhíd-térre - A térfigyelő kamera talán elrettentené a tetteseket

VESZPRÉM - A fotón látható szeméthegy három nap termése Veszprémben, a Völgyhíd - téren, de hasonló kép nyilván bárhol a megyében készülhetett volna.

Őrsi Ágnes

Éjszaka érkeznek a szállítmányok, a környéken lakók csak másnap reggel szembesülnek a szétszedett, majd felgyújtott televízió, a mini roller és a leamortizálódott, darabjaira szedett bőr ülőgarnitúra maradványaival.

Több szempontból sem értem a dolgot; akinek ennyire tetszik, hogy szeméthalmot épít, miért nem teszi azt a saját telkén, udvarán?

Miért gondolja azt, hogy amitől ő ilyen galád módon szabadul, mert látni sem akarja, a városgazdálkodási cég alkalmazottai majd szívesen szortírozzák?

Miért gondolja azt, hogy azt így, büntetlenül, míg világ a világ, lehet művelni - ha kocsival idáig tudta hozni a cuccot, ugyanennyi energiával elmehetett volna a hivatalos lerakóhelyre is!

A környéken lakókat rendszeresen fogadja a fenti, szomorú kép
Fotó: Őrsi Ágnes

Már többször gondoltam arra, hogy megkérdezem, miért nem szerelnek fel kamerákat az ilyen "népszerű" szemétgyűjtő szigetek közelében. A felvételek alapján azonosítható az elkövető, és ha páran már kifizetik a kárt, amit okoztak, az talán gondolkodóba ejti a többieket. Büntetésként kemény tarifára gondolnék.

Addig is, amíg a hivatalok eljutnak idáig, kimondom, jólesett a hétvégi tapasztalat. A szelektív gyűjtő üveges konténerében természetesen nem üvegek láthatók, hanem bezacskózott szemét. Az egyik ilyen csomagból időnként mobil jel szól. Még tegnap este is a Temetőhegy csendjében időről időre bejelentkezett egy telefon, amit hiába hívott a gazdája, ki tudja, mióta?

Pontosabban ő tudja, mióta, hiszen, ha az üveges konténerbe csak üveget rakott volna, elő sem fordul, hogy a mobilja is bekerül a gyűjteménybe. Mondhatnánk azt, hogy büntetett a sors. Akár így van, akár nem, egyáltalán nem sajnálom a "kedves" látogatónkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!