Hírek

2017.07.24. 18:20

Egyre többen utaznak a balatoni kompon - megjutalmazták az 500 ezredik átkelőt

Az idei félmilliomodik komputasát tegnap köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart). A szerencsés utas kilétére csak a helyszínen derült fény, ahol értékes nyereménnyel jutalmazta őt a társaság.

Sági Ági

Turbucz Ferenc és felesége a hétfő délelőtti 10 órás kompon vehette át nyereményét, mellyel több hajózási lehetőséget is kipróbálhatnak a Balatonon a következő év végéig. A nyertesek Ócsáról érkeztek, és éppen nyaralás alatti kirándulásra indultak az északi partra.

- Nagyon meglepődtünk, és persze örülünk neki, hogy nyertünk. Láttuk, hogy gyülekezik a sajtó a komphoz, de azt hittük, hogy valamilyen híresség utazik egyszerre velünk - mondta el Turbucz Ferenc. A házaspár minden évben többször is eljön a Balatonhoz, egyszerre általában három-négy napot töltenek itt. Szeretnek mindig máshová menni, most a déli parton laknak, de voltak az északin is.

Tavaly Szántódrév és Tihanyrév között több mint 1,1 millióan utaztak, ami 14 éves rekordot döntött meg. 2017-ben két nappal a 2016-os köszöntés előtt, már július 24-én elérte a félmilliós utasszámot a kompközlekedés, így idén is rekordszámú utasra számítanak év végéig.

- A nyolcvanas években előfordult, hogy a komp utasforgalma megközelítette a kétmilliót, de akkor teljesen más volt a balatoni turizmus. Idén a tavalyihoz hasonlóan jól indult a szezon, ha a tendencia folytatódik, akkor szeptember végén, október elején az egymilliomodik komputast is köszönthetjük majd - mondta el lapunknak Kollár József vezérigazgató. A kompközlekedést július 17-ig több mint 450 ezer utas vette igénybe, annak ellenére, hogy az év első két hónapjában 51 napig szünetelt a szolgáltatás a vastag jég és a rossz idő miatt. A szállított gépjárművek száma 150 ezer volt, ami 10 százalékkal több a tavalyinál. Többen voltak a kerékpárosok is, a szállított biciklik száma 12 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakának adatait.

- Nem hiszünk abban, hogy passzívan kell várni arra, hogy jöjjenek az utasok. Tudatos marketingtervvel készülünk minden esztendőre, és a célállomásokat direkt propagáljuk. Tizennégy százalékkal nőtt a menetrendi hajókon az utasok száma, aminek szintén nagyon örülünk, hiszen ezek a hajók mindenképpen elindulnak - mondta el Dónucz László értékesítési és forgalmi igazgató. Ha a forgalom nem változik majd, augusztus második felében a személyhajózásban is köszönthetik majd az ötszázezredik utast.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!