Hírek

2017.06.28. 15:42

Egyetemi faültetés Veszprémben

VESZPRÉM - A fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében ültettek fát a Pannon Egyetemen parkjában.

Napló információ

A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület által meghirdetett Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív Díj pályázat idei nyertese a Guttman András által vezetett MTA-PE Transzlációs Glikomika Kutatócsoport.

Az MTA-PE Transzlációs Glikomika kutatócsoport kutatási célja új, integrált eszközök és módszerek kifejlesztése, illetve alkalmazása olyan speciális glikomikai kutatásokban, ahol a rendelkezésre álló minta minimális mennyiségben áll rendelkezésre, például keringő ráksejtek esetében.

A csoport a rákos folyamatban a sejtek felszíni kommunikációjában lényeges szerepet játszó glikoproteinek komplex cukorszerkezetének nagy érzékenységű vizsgálatához fejleszt ki módszereket és bioinformatikai eszközöket.A Gran Prize nyertesének a pénznyereményen túl Ann Lundin svéd képzőművész és Szász Károly kerámia- és üvegművész által tervezett és készített Gran Prize szobrot adtak át, a díj alapítóinak szimbóluma, egy lucfenyő cserje is, melynek elhelyezéséről a díjazott gondoskodik.

Ezt a fát ülették el a Pannon Egyetemen, a B épület mögötti parkban a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében. Guttman András Gelencsér András rektor, Kovács Gyula kancellár, Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének és Istiván Rita, a Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület főtitkárának társaságában ültette el a fát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!