Hírek

2017.05.12. 17:55

Egy évtizede gyűjti a Napló cikkeit Pilter Lászlóné

GANNA - Nemzetiségi találkozó, születésnapok, házassági évfordulók, falunapok, díjak, elismerések - a gannai Pilter Lászlóné egy évtizede gyűjti a Napló helyi vonatkozású cikkeit.

Polgár Bettina

Pilter Lászlóné elmondta, már a szüleinek is járt a Napló, így gyermekkora óta az újság lelkes olvasója. A cikkeket azonban szorgalmasan, albumba rendezve gyűjti is.

- Nagyon szeretem a Gannáról szóló írásokat. Mindig megőrzöm, ha a faluban élőkről, a helyi rendezvényekről, a községet ért elismerésekről vagy a Gannai Asszonykórusról tudósítanak. Emellett gyűjtöm azokat a cikkeket is, amikben az ismerőseim, a barátaim, az egykori munkatársaim vagy a gyermekeim és az unokáim szerepelnek - mesélte Pilter Lászlóné.

Pilter Lászlóné régóta az újság lelkes olvasója
Fotó: Vallner Bettina

A gannai archívum két füzetből áll, a legkorábbi dátumozott újságcikk tíz évvel ezelőtt, 2007 májusában íródott. Pilter Lászlóné mindig kivágja az újságból azokat a ballagási csoportképeket, melyeken gannai fiatal is látható, illetve megőrzi a ganniakhoz köthető születési híreket, köszöntéseket, gyászhíreket.

Pilter Lászlóné kifejtette, Nagy Ottó, Ganna polgármestere ugyancsak örül a helytörténeti gyűjteménynek, mely végigköveti a falu fejlődését.

- Nekem mindig fontos volt, hogy nyomon kövessem a híreket, általában részt is veszek a rendezvényeken. A cikkek gyűjtése a hobbim, amit továbbra is folytatok - zárta Pilter Lászlóné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!